Sport

Adrian Mutu nu exclude varianta ca Mirel Rădoi să continue la națională și după meciul din Liechtenstein

Decizia lui Mirel Rădoi de a renunța la spostul de selecționer al naționalei de seniori a României l-a luat prin surprindere pe Adrian Mutu, cei doi predându-și, pentru o scurtă perioadă de timp, ștafeta la naționala de tineret.
12.10.2021 | 22:40
Adrian Mutu nu exclude varianta ca Mirel Radoi sa continue la nationala si dupa meciul din Liechtenstein
ADVERTISEMENT

Naționala de tineret a României a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, amânate pentru acest din cauza pandemiei, grație parcursurului excelent pe care l-a avut acum trei ani, la Campionatul European din 2019, când s-a calificat în semifinale.

Pe banca tehnică a stat Mirel Rădoi, dar acesta a fost numit spre finele anului selecționer al naționalei de seniori. În locul lui a fost numit Adrian Mutu, dar a pus o condiție: să fie la cârma naționalei olimpice și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi l-ar fi vrut pe Adrian Mutu în staff-ul pentru JO

Contractul lui Mutu cu FRF a expirat la finalul turneului final al Campionatului European de tineret din acest an, iar tehnicianul nu a dorit să-l prelungească, deși lui Rădoi i-ar fi convenit să facă parte din staff-ul care a făcut deplasarea la Tokyo.

Dincolo de acetse legături, Rădoi și Mutu au fost colegiu la echipa națională a României, din 2000 până în 2010. Ca urmare, nu este de mirare reacțșia pe care a avut-o fostul tehnician al echipei FC U Craiova când a aflat că Rădoi a decis să nu mai continue la naționala de seniori.

ADVERTISEMENT

M-a luat prin surprindere, nu mă așteptam. Dar probabil el știe mai bine ce e în sufletul lui și prin câte a trecut. Eu cred că nu a fost corect ce i s-a întâmplat de-a lungul timpului, cred că trebuia să fie mult mai răbdător cu el.

Atunci când a avut susținere a și dovedit, mă refer la naționala de tineret. O să vedem ce se întâmplă, poate o să se răzgândească, în momentul de față a spus ce a spus”, a spus Mutu, pentru PRO TV, citat de sport.ro.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu l-a întors din drum pe Mirel Rădoi

Numai că șansele ca el să se răzgândească sunt destul de mici. Cel mai bun exemplu în acest este este faptul că în 2010, Rădoi declara că nu va mai veni la națională. Și atunci, la fel ca acum, decizia nu a mai putut fi întoarsă de nimeni.

În cursul zilei de azi, Federația Română de fotbal a avut o primă reacție, după anunțul făcut duminică de selecționer. „Mirel Rădoi este selecționerul României până la finalul preliminariilor pentru Campionatul Mondial, iar contractul poate fi prelungit cu acordul ambelor părți.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță îl vrea pe Mirel Rădoi și la meciurile de baraj

Federația Română de Fotbal a avut încredere pe tot parcursul acestui mandat că putem împreună cu Mirel Rădoi să reconstruim echipa națională. Performanța României U21, calificarea la Jocurile Olimpice și actualele rezultate ale primei reprezentantive confirmă că suntem într-un moment important al unui proces început în urmă cu câțiva ani.

În continuare avem încredere că Echipa Națională se poate califica la turneul final și ne dorim ca Mirel Rădoi să fie alături de Echipa Națională și la jocurile de baraj, unde vom ajunge cu două victorii în luna noiembrie”, a declarat directorul tehnic Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT