Sport

Adrian Mutu recunoaște implicarea patronilor la echipă: „Mi s-a întâmplat și la Craiova! Mai e cineva normal?”

Adrian Mutu a recunoscut implicarea patronilor la echipele de fotbal, spunând că a trăit astfel de momente și când o pregătea pe FC U Craiova 1948, povestind cum se derulau episoadele.
25.11.2021 | 22:38
Adrian Mutu recunoaste implicarea patronilor la echipa Mi sa intamplat si la Craiova Mai e cineva normal
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer U21 a vorbit și despre posibila preluare a naționalei mari, recunoscând că este mândru să se afle pe lista posibililor selecționeri, însă nu cunoaște mai multe detalii dacă el va fi ales sau nu.

Totodată, Adrian Mutu a vorbit și despre Ianis Stoica, fotbalistul FCSB-ului care este dorit de Arsenal, fiind de părere că ar trebui transferat, însă acesta să continue să joace în Liga 1 până la finalul sezonului sau chiar încă un an.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu recunoaște implicarea patronilor la echipă

Adrian Mutu a vorbit despre implicarea patronilor la echipele de fotbal, spunând că i s-au întâmplat astfel de moment și pe vremea când era antrenorul lui FC U Craiova 1948:

Am trăit-o și eu la Craiova să se intre în vestiar, să se discute cu jucători. Înainte de meci se intra să dea prima, după meciuri se mai intra să discutăm.

ADVERTISEMENT

La pauză nu mi s-a întâmplat acest lucru și sper să nu mi se întâmple, pentru că nu știu ce s-ar întâmpla. Depinde și cât te deranjează. Nu e confortabil să îți intre patronul peste tine.

La pauză nu mi s-a întâmplat. Dar să nu credeți că Adrian Mititelu senior îmi dădea sfaturi legate de tactică, el îmi sugera anumite decizii într-un mod inteligent, nu am avut probleme acolo, chiar îmi spunea atunci când vorbeam cu el că eu decid ce vreau”.

ADVERTISEMENT

„Noi stăm și judecăm unii patroni, care nu fac bine ce fac, dar nici noi antrenorii nu ne respectăm între noi și știm ce se întâmplă.

Sunt antrenori care rup telefoanele patronilor când sunt liberi de contract. Ce să mai spunem și despre ei, nici nu au curajul să vină și să recunoască acest lucru”, a mai spus Adrian Mutu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, despre șansele să preia naționala mare

Adrian Mutu a vorbit și despre șansele sale să preia echipa naționala mare: „Echipa națională are până la finalul lunii noiembrie. Îmi face plăcere că sunt pe o listă cu atâția antrenori buni ai noștri, dar nu m-a contactat nimeni. Eu doar citesc în ziare, mai mult nu știu.

Federația a avut o mișcare bună orientându-se spre Hagi, dar mai multe nu știu. Chiar cred că au vrut să îl pună pe Hagi selecționer, nu știu ce s-a întâmplat după și nu vreau să comentez alegerea lui Gică sau a celor de acolo.

Nu cred că a fost o ruletă din partea lor, ei chiar au avut nevoie de el. Atâta timp cât Hagi va fi antrenor, indiferent de cine va fi președintele Federației, va fi inclus pe lista de selecționeri”.

„Ideea e că vin foarte mulți jucători de la U21, din generația care a fost la ultimele două europene. Experiența nu e o garanție de câștig, ci e mai mult o comoditate, pentru că încerci să ai o siguranță, dar nu poți spune că asta este o garanție.

Eu cred că suntem într-o perioadă în care trebuie să ne dăm seama de valoarea naționalei, să nu mai avem atât de multe pretenții, nu ne putem compara cu etape de top.

Dacă scoți un punct sau ceva cu echipele de top ar fi foarte bine, tactica s-ar schimba în aceste meciuri, iar în meciurile cu echipele de valoarea noastră, trebuie să fim mai ofensivi.

Nu vreau să critic ce a făcut Mirel, nu ar fi frumos, el chiar a făcut niște lucruri bune. Dar nu comentez mai mult, pentru că nu vreau să speculeze altceva decât trebuie, mai ales că sunt pe acea listă.

Eu cred că Mirel s-a grăbit puțin, putea să mai aștepte puțin până să facă anunțul că pleacă. Depinde de multe aspecte, poate că m-aș fi grăbit și eu, nu am de unde să știu.

A creat puțină relaxare între jucători, cu toate că nu ar fi normal ca jucătorii să se relaxeze, mai ales că vorbim de echipa națională”, a continuat „Briliantul”.

„Indiferent cine era pe bancă, noi reușeam și ne mobilizam singuri. Cred că așa e normal, jucătorii trebuie să aibă și această calitate.

Mirel are personalitate, e tranșant, dar nu cred că a vrut vreodată să pună presiune pe Federație prin jucători, pentru că într-adevăr a avut o relație bună cu ei.

E o infuzie de jucători tineri la națională și probabil că anumiți jucători nu au experiența necesară pentru a duce un astfel de meci decisiv, dar cred că meciul cu Islanda a fost plin de ghinion. Au avut și ei niște ocazii, dar am dominat și am avut și noi ocaziile noastre.

Degeaba noi antrenorii facem o strategie, putem fi experți în teorie, dar depinde și materialul sau forma jucătorilor”, a mai spus Adrian Mutu.

Ce spune despre transferul lui Ianis Stoica la Arsenal

Adrian Mutu a comentat și dorința lui Arsenal de a-l transfera pe Ianis Stoica de la FCSB: „Gigi poate face ce vrea. Eu cred că e o sumă mare pentru el. Nu cred că Ianis Stoica va juca la echipa mare a lui Arsenal, mai degrabă la echipa U23.

Îmi place Ianis Stoica și mi-a plăcut mult și la primul meci al lui la U21, sub comanda lui Florin Bratu și mi-a plăcut și cum l-a folosit Edi Iordănescu la FCSB”.

„Îmi place mai mult cum joacă pe postul de număr 9 decât pe bandă. Cu siguranță, Arsenal îl ia în considerare din moment ce i-a făcut o ofertă.

Cred că cel mai bine pentru el este să se transfere la Arsenal, dar să mai rămână aici până la finalul campionatului sau până anul viitor și după să facă pasul spre marile performanțe”, a mai spus Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT