Fotbal intern

Adrian Mutu, scut în fața echipei naționale: “Suntem 20 de milioane de selecționeri!” Cum îi apără pe Stanciu și Mitriță

28.03.2019 | 23:51
Adrian Mutu scut in fata echipei nationale Suntem 20 de milioane de selectioneri Cum ii apara pe Stanciu si Mitrita

Adrian Mutu apără echipa naţională după primele două meciuri din campania pentru calificarea la Campionatul European din 2020. “Briliantul” a fost nemulţumit de valul de critici apărut faţă de prestaţiile tricolorilor în partidele cu Suedia şi Insulele Feroe.

Adrian Mutu, alături de echipa naţională a României

Adrian Mutu a postat un mesaj pe contul personal de Facebook şi a fost alături de echipa naţională a României. Fostul atacant a susţinut că este deplasat să se vorbească deja despre jucători care ar trebui să nu mai fie chemaţi la lot sau care ar trebui să se lase.

“După primul meci din grupa mi s-a părut că mulţi abia aşteptau un eşec pentru a ataca şi pentru a destabiliza echipa naţională. Nu mi se pare deloc în regula ca, în loc să încurajăm, desfiinţăm şi mi se pare deplasat că se dau verdicte definitive cu privire la unii jucători, cum că ar trebui să se lase sau să nu mai fie chemaţi la naţională când în alte meciuri, tot cam aceleaşi personaje, îi numeau ‘noul Mutu’, ‘noul Hagi’ etc”, a scris Adrian Mutu.

Adrian Mutu, scut în fața echipei naționale. I-a luat apărarea lui Cosmin Contra
Adrian Mutu, scut în fața echipei naționale. I-a luat apărarea lui Cosmin Contra

Ce a spus Adrian Mutu despre Nicuşor Stanciu şi Alex Mitriţă

“E foarte mare presiunea la naţională şi e destul de greu pentru un jucător de 24 de ani, ca Mitriţă, să fie mereu la cel mai înalt nivel. Dacă are un meci mai puţin reuşit nu cred că ajută pe nimeni dacă îl facem praf. Înţeleg şi sunt de acord cu critica, mai ales dacă e constructivă. Nu sunt de acord cu atacurile şi cu jignirile la adresa jucătorilor. E adevărat că Mitriţă nu a fost eficient atât cât a jucat cu Suedia, dar pentru asta a fost deja taxat de Cosmin. Nu zice nimeni sî îi lăudăm pe jucători când nu merită, dar cred că se exagerează cu atacurile.

Nici Stanciu nu a făcut meciurile carierei de data asta, dar nu înseamnă că la următorul meci nu ne poate aduce toate punctele. Ştie şi el că poate mult mai mult decât atât. A arătat deja că e un fotbalist pe care România se poate baza şi sunt sigur că va avea un parcurs lung la naţională. În zona Golfului, unde joacă Stanciu, e un fotbal la fel de competitiv ca cel din estul Europei. Am văzut că au fost foarte multe critici şi la adresa lui Cosmin cu privire la selecţie, la primul 11 şi la schimbări. Suntem 20 de milioane de selecţioneri în România şi la fel de bine ştim că niciodată nu suntem de acord cu alegerile pe care le face selecţionerul, mai ales când echipa pierde și că jucătorii care nu au jucat erau cei mai buni. Eu am încredere în munca lui Contra şi a staffului lui şi mi-aş dori să văd mai multă susţinere pentru naţionala noastră, mai multe critici constructive şi mai putine atacuri subiective şi direcţionate. Hai Romania!”, a încheiat Adrian Mutu.