Sport

Maghiarii anunţă că Adrian Mutu este tot mai aproape de naţionala României: “E marele său vis”

Numirea lui Adrian Mutu la cârma echipei naționale a României pare doar o chestiune de timp. Maghiarii de la Kisvarda susțin că „Briliantul” a refuzat oferta pentru a deveni selecționer
25.12.2021 | 13:53
Maghiarii anunta ca Adrian Mutu este tot mai aproape de nationala Romaniei E marele sau vis
ADVERTISEMENT

Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate încă de pe 26 noiembrie, Adrian Mutu este foarte aproape să preia frâiele naționalei României. Chiar și oficialii lui Kisvarda – echipa din prima ligă a Ungariei cu care „Briliantul” a negociat în ultima perioadă – au lăsat de înțeles că numirea sa pe postul de selecționer se va produce în foarte scurt timp.

Adrian Mutu, cale liberă spre naționala României. Negocierile cu maghiarii au eșuat

De la plecarea lui Joao Janeiro, ne-am consultat cu câțiva candidați pentru postul de antrenor, dintre care cea mai lungă discuție a fost cea cu Adrian Mutu, nu întâmplător a urmărit personal meciul echipei noastre împotriva lui Fehérvár. 

ADVERTISEMENT

Era interesat de job, dar între timp a indicat că marele său vis s-ar împlini dacă ar putea fi antrenorul echipei naționale a României, iar de atunci s-a dovedit că el este principalul candidat pentru acest post.

Prin urmare, am luat decizia de a continua cu Gabor Eros, antrenorul care a încheiat sezonul de toamnă. El va conduce echipa, jucătorii și-au dorit să rămână pe linia pe care se aflau. Gabor se bucură de o popularitate foarte mare și în rândul suporterilor”, a declarat Attila Revesz, directorul sportiv al celor de la Kisvarda.

ADVERTISEMENT

Noul selecționer își va face debutul într-un meci oficial pe banca României abia în vara anului viitor, la următoarea ediție a Ligii Națiunilor, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru, dar principalul său obiectiv rămâne calificarea la Campionatul European din 2024.

Mircea Lucescu nu-i dă prea multe șanse lui Adrian Mutu la cârma naționalei: „Mi-aș fi dorit să aibă măcar doi ani de antrenorat la o echipă de club”

Într-un interviu acordat recent, Mircea Lucescu s-a arătat sceptic în privința șanselor ca Adrian Mutu să aibă succes pe banca echipei naționale, dat fiind faptul că nu se poate lăuda cu prea multe reușite din postura de antrenor. Înainte de a prelua lotul U21, cu care a participat la Campionatul European, fostul mare atacant le-a pregătit pe FC Voluntari și echipa a doua a saudiților de la Al-Wahda, iar apoi a avut parte de un scurt mandat la FC U Craiova 1948, fiind demis după doar 12 etape.

ADVERTISEMENT

Nu știu cum s-ar manifesta ca antrenor. Între a fi jucător și antrenor e o diferență totală. Între a fi jucător, antrenor și selecționer iar e o diferență. Trebuie să i se acorde o atenție deosebită și să fie ajutat, nu să fie lăsată toată responsabilitatea pe el.

Mi-aș fi dorit să aibă măcar doi ani de antrenorat la o echipă de club și apoi să meargă la națională. Au fost mulți care aveau prestigiu ca jucător și le-a dat prestigiu să devină selecționeri.

ADVERTISEMENT

Hagi ar fi putut fi un selecționer extraordinar dacă mai antrena un an doi înainte. Shevchenko a fost ajutat de o trupă de italieni. Șase italieni au fost lângă el permanent.

Sunt staff-uri imense. Și Mancini cred că are cel puțin 15 persoane în staff. Eu nu am. Încerc să acopăr tot făcând eforturi foarte mari.

La Guardiola, la Klopp sunt câțiva antrenori care se ocupă doar cu exercițiile. Guardiola are 20 pe lângă el. Klopp are 40 de persoane care se ocupă de echipă”, a declarat „Il Luce” la Digi Sport.

ADVERTISEMENT
Tags: