Sport
notix pixel id

Adrian Mutu, noul selecționer al României?! Propunerea va fi votată și înaintată președintelui Răzvan Burleanu. Exclusiv

Adrian Mutu, 42 de ani, reprezintă posibila variantă de a-i urma lui Mirel Rădoi în postul de selecționer. Propunerea va ajunge pe masa președintelui Răzvan Burleanu după o consultare a celor din Comisia Tehnică.
26.11.2021 | 01:41
Adrian Mutu, noul selecționer al României?! Propunerea va fi votată și înaintată președintelui Răzvan Burleanu. Exclusiv
Răzvan Burleanu și Adrian Mutu au mai lucrat împreună până la mijlocul lui 2021, Mutu fiind tehnicianul naționalei de tineret
ADVERTISEMENT

Peste câteva zile se va termina și scriptic contractul lui Mirel Rădoi ca antrenor al primei reprezentative. 30 noiembrie este ultima zi a acestuia ca selecționer la echipa mare.

FRF a căutat deja soluții pentru urmașul lui Rădoi, dar primele două variante pe care și le-a pus pe listă președintele Răzvan Burleanu au căzut. Din informațiile FANATIKvineri, 26 noiembrie, la Casa Fotbalului, Comisia Tehnică a FRF va cere membrilor ei propuneri pentru noul selecționer.

Multe dintre voturi merg, aproape sigur, în aceeași direcție: Adrian Mutu, noul selecționer! Adică tot un tehnician tânăr, care, practic, și-a făcut ucenicia și a avut rezultate bune la naționala de tineret, exact cum a fost și cazul lui Mirel Rădoi!

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, noul selecționer al României?! Propunerea de la Comisia Tehnică va ajunge pe masa președintelui Răzvan Burleanu!

Primul antrenor cu care Răzvan Burleanu s-a întâlnit după terminarea campaniei pentru Mondialul din Qatar a fost Gică Hagi. Acesta a refuzat preluarea naționalei, deși timp de câteva zile a fost omniprezent în media cu proiectul său care ar schimba fața fotbalului românesc.

La puțin timp după refuzul lui Hagi, Burleanu și Stoichiță au dat fuga la Salonic pentru o cină cu Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK. Șansele de a-l convinge pe Răzvan să preia naționala erau infime, ziariștii greci apropiați de PAOK vorbind pentru FANATIK despre „blatul de la Salonic”.

ADVERTISEMENT

Burleanu își făcuse corect calculele din punctul lui de vedere. A abordat doi dintre tehnicienii la modă, dar ambii sub contract, tocmai pentru ca șansele ca vreunul să accepte postul de selecționer în acest moment să fie aproape zero! E posibil ca totul să fie de fapt un plan bine gândit de Burleanu și cei din preajma sa.

Astfel că, foarte probabil, FRF se va întoarce la strategia din ultimii ani, aceea de a merge pe mâna tehnicienilor din noul val, dar cu CV important de foști fotbaliști. Iar numele care s-ar pregăti să-i urmeze lui Rădoi este Adi Mutu, care s-a despărțit de FC U Craiova acum mai bine de o lună.

ADVERTISEMENT

Vor fi consultați membrii Comisiei Tehnice a FRF conduse de Mihai Stoichiță, fiecare urmând să vină cu o propunere pentru noul selecționer. FANATIK a aflat că numele cel mai vehiculat pentru a ajunge pe masa președintelui Răzvan Burleanu este Adi Mutu!

Adrian Mutu i-a urmat lui Mirel Rădoi și la naționala de tineret, astfel că drumul e deja „bătătorit”

Nu ar fi o mare surpriză ca Mutu să-i urmeze lui Mirel Rădoi în fotoliul de selecționer al primei reprezentative. De fapt, Adi cunoaște foarte bine acest „drum”, pe care l-a mai parcurs o dată la începutul lui 2020.

ADVERTISEMENT

Cu câteva luni în urmă, în noiembrie 2019, Mirel Rădoi era avansat de la naționala de tineret la echipa mare, după ce Cosmin Contra nu a mai dorit să continue și pentru barajul cu Islanda din martie 2020. Peste câteva săptămâni, în locul lui Rădoi la tineret a fost numit Adrian Mutu, care antrenase ultima oară tineretul lui Al Wahda.

Cei doi, Rădoi și Mutu, au fost împreună în ianuarie 2020 în stagiul de pregătire al echipelor românești de la Marbella, din Spania. Au urmărit jucătorii, se pregăteau de debuturile oficiale, dar a venit pandemia și totul s-a amânat. Rădoi a debutat la echipa mare abia în septembrie 2020, deși semnase cu 10 luni în urmă, iar Mutu la tineret pe 4 septembrie, numit fiind pe 14 ianuarie!

ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, rezultate foarte bune la turneul din Ungaria, dar modest în toamnă pe banca Craiovei lui Adrian Mititelu

Adrian Mutu a reușit să califice naționala de tineret la turneul din martie 2021, din Ungaria. Iar acolo tricolorii mici au avut rezultate foarte bune chiar dacă nu au reușit calificarea pentru Europeanul din vară.

România U21 condusă de Adi Mutu a remizat cu Olanda și cu Germania, a bătut Ungaria, dar a terminat grupa pe locul 3. După acea campanie, Mutu l-a anunțat pe Burleanu că vrea să preia o echipă de club. Cei doi au rămas în relații apropiate.

Mutu s-a dus la FC U Craiova, echipa lui Adrian Mititelu, care tocmai a promovat în Liga 1 Casa Pariurilor. Echipa a fost schimbată aproape în totalitate, făcându-se circa 15 transferuri. Lipsa de omogenitate, dar mai ales rezultatele, nu l-au ajutat pe Mutu, care s-a despărțit de Mititelu la începutul lunii octombrie.

Probabil în locul lui Rădoi va veni tot unul dintre antrenorii tineri. Mutu poate fi o variantă. Oricum Burleanu a jucat la loterie cu naționala până acum” – Giovanni Becali pentru FANATIK

Între timp pentru Mutu s-a mai vehiculat varianta CFR Cluj, fiind prieten la cataramă cu patronul Neluțu Varga. Era perioada în care Petrescu traversa o criză de rezultate, dar „Bursucul” a redresat campioana. Pentru Mutu apare cum la orizont varianta de a deveni selecționerul României! O adevărată lovitură!

  • 7 meciuri a pregătit Adrian Mutu naționala de tineret în perioada 14 ianuarie 2020 – 20 mai 2021: 3 victorii, 3 egaluri și un eșec
  • 4 echipe a antrenat Mutu în carieră: FC Voluntari, Al Wahda U23, naționala de tineret și FC U Craiova
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik