Sport

Adrian Mutu s-a întors din Republica Dominicană! “Briliantul” are cele mai mari șanse de a deveni selecționer. Exclusiv

Adrian Mutu s-a întors în urmă cu puțin timp din Republica Dominicană, acolo unde a fost în vacanță. "Briliantul" are cele mai mari șanse de a deveni selecționerul României.
20.12.2021 | 15:52
Adrian Mutu sa intors din Republica Dominicana Briliantul are cele mai mari sanse de a deveni selectioner Exclusiv
Adrian Mutu și Răzvan Burleanu. Sursa foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a refuzat echipa națională, iar în aceste condiții Adrian Mutu este principalul candidat de a deveni noul selecționer . “Briliantul” a mai fost antrenor la U-21, reușind să califice echipa la turneul final european din Ungaria și Slovenia.

Adrian Mutu s-a întors din Republica Dominicană! “Briliantul”, mari șanse de a deveni selecționer

Neluțu Varga a clarificat pentru FANATIK situația lui Dan Petrescu, spunând că antrenorul celor de la CFR Cluj nu va merge la echipa națională, ci se concentrează pe câștigarea unui nou titlu în Liga 1, concentrându-se pe lista de achiziții din intersezon.

ADVERTISEMENT

Favorit pentru a deveni selecționer este Adrian Mutu. Așa cum FANATIK a anunțat din finalul lunii noiembrie, Comisia Tehnică a FRF i-a propus lui Răzvan Burleanu numirea lui Adrian Mutu, după ce variantele Gică Hagi și Răzvan Lucescu au căzut.

Din informațiile noastre, Adrian Mutu s-a întors cu puțin timp în urmă din vacanța pe care a avut-o în Republica Dominicană. “Briliantul” și-a vizitat fetele pe care le are cu fosta soție, Consuelo Matos.

ADVERTISEMENT

Mutu, vacanță liniștită! Avea postul asigurat, ori antrenor la CFR Cluj, ori selecționer al naționalei

Fostul decar al echipei naționale a fost foarte liniștit în această perioadă. Dacă Dan Petrescu pleca la echipa națională era principala opțiune pentru banca celor de la CFR Cluj, iar după ce “Bursucul” a refuzat naționala rămâne principala variantă pentru prima reprezentativă.

Indiferent de situație, Adrian Mutu era într-o situație excelentă: antrenor la CFR Cluj sau la naționala României. Astfel, a putut să își ia și o vacanță până la clarificarea situației. Iar în următoarele zile, Mutu ar putea fi numit oficial în funcție de Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

Cină de 5 stele cu Marcelo Lippi în Republica Dominicană

În Republica Dominicană, Adrian Mutu s-a întâlnit cu fostul selecționer al Italiei, Marcelo Lippi. Omul care a adus ultimul titlu mondial pentru Italia, în 2006, i-a invitat la cină pe Adrian Mutu și fetele acestuia.

Adrian Mutu, la masă cu Marcelo Lippi. Sursa foto: Instagram Adrian Mutu
Adrian Mutu, la masă cu Marcelo Lippi. Sursa foto: Instagram Adrian Mutu

Adrian Mutu a antrenat ultima dată la FC U Craiova, contractul său fiind reziliat la începutul lunii octombrie, după înfrângerea din derby-ul local împotriva Universității Craiova, scor 0-2.

ADVERTISEMENT

“Briliantul” ar putea reveni la Federație după șase luni. El a condus naționala U-21 între ianurie 2020 și mia 2021, interval în care a obținut o calificare la Campionatul European U-21 alături de echipa de tineret a României.

Primul obiectiv al selecționerului: calificarea la Euro 2024!

Astfel, pe banca naționalei României ar putea fi promovat pentru a doua oară la rând fostul selecționer de la tineret. În 2019, Mirel Rădoi a făcut pasul la echipa mare după demiterea lui Cosmin Contra.

Principalul obiectiv al României în perioada imediat următoare este calificarea al Campionatul European din 2024. Iar drumul începe din luna iunie, cu primele meciuri din Liga Națiunilor, unde România este într-o grupă cu Bosnia, Finlanda și Muntenegru.

  • 42 de ani are Adrian Mutu
  • 2 echipe de seniori a antrenat Mutu în carieră (Voluntari și FC U Craiova)
ADVERTISEMENT