Sport

Adrian Mutu, sfătuit să refuze FC U Craiova 1948: „Aș prefera să rămână la tineret””

Numirea lui Adrian Mutu pe banca nou promovatei FC U Craiova 1948 nu este văzută cu ochi buni de un fost coleg al „Briliantului”. Acesta îl sfătuiește să refuze oferta lui Adrian Mititelu și să continue munca începută la naționala de tineret.
25.05.2021 | 16:17
Adrian Mutu sfatuit sa refuze FC U Craiova 1948 As prefera sa ramana la tineret
ADVERTISEMENT

Deși se află în negocieri avansate pentru preluarea băncii tehnice a echipei FC U Craiova după înlăturarea lui Eugen Trică, Adrian Mutu nu pare pregătit pentru o astfel de provocare. Sau cel puțin așa susține Dorinel Munteanu, care îi recomandă fostului său coleg să rămână la conducerea naționalei de tineret.

A pus foarte mult suflet acolo și ar putea să mai facă performanță, să mai prindă experiență. Craiova lui Mititelu nu e ușor de condus. Sunt unele echipe unde e o presiune foarte mare”, a subliniat „Kaiserul” într-un interviu acordat recent.

ADVERTISEMENT

Alb-albaștrii au încheiat play-off-ul Ligii a doua pe prima poziție, la cinci puncte în fața Rapidului și șase în fața Mioveniului. Cu toate acestea, sunt în căutarea unui nou antrenor și au pus pe liber nu mai puțin de opt jucători care au evoluat în actuala stagiune. Printre ei, Andrei Ciolacu, Călin Cristea, Abdelaye Diakite sau Federico Taborda.

Mutu este sfătuit să refuze oferta lui Adrian Mititelu

Rezultatele de la echipa de tineret l-au scos în evidență, dar Craiova e foarte greu de condus și nu știu dacă Adi e capabil să facă asta. Mă refer la structură. Craiova lui Mititelu nu e ușor de condus.

ADVERTISEMENT

Sunt unele echipe unde e o presiune foarte mare, care au un palmares încărcat și un patron foarte exigent ce-și dorește performanță. Nu știu dacă Adi e pregătit pentru această provocare, dar el știe mai bine. 

Eu aș prefera ca el să rămână la echipa de tineret, a pus foarte mult suflet și ar putea să mai facă performanță, să mai prindă experiență”, a declarat Dorinel Munteanu pentru Gsp.ro.

ADVERTISEMENT

„Briliantul” rămâne prima opțiune pentru banca nou-promovatei: „Avem mare încredere în el”

Pe de altă parte, Adrian Mititelu Junior, cel care a preluat frâiele echipei după condamnarea tatălui său la trei ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală, îl consideră pe Adrian Mutu înlocuitorul perfect pentru Eugen Trică și este convins că negocierile se vor finaliza cu succes în foarte scurt timp. Dacă nu, există și alte variante, învăluite încă în mister.

Negociem cu Adi Mutu, opțiunea noastră asta e, vedem cum decurg negocierile, el a zis că U Craiova e o opțiune serioasă, vedem în zilele următoare. El e prima opțiune, dar avem și variante de rezervă. În 2-3 zile se definitivează.

ADVERTISEMENT

În proporție de 80-90 la sută, la sfârșitul săptămânii avem antrenor. Avem mare încredere în el, are maturitatea necesară, m-a impresionat în discuțiile despre fotbal.

Este dornic să muncească, majoritatea antrenorilor sunt delăsători, mai ales cei care au făcut performanțe în trecut. Mutu se pliază pe proiectul nostru.

Nu știu dacă e dinamovist, acum câțiva ani declara că în copilărie ținea cu Craiova, iar acum fotbalul e mai profesionist, fosta echipă nu e un criteriu pentru alegerea antrenorului”, a dezvăluit fiul lui Adrian Mititelu.

ADVERTISEMENT