Fotbal intern

Adrian Mutu și-a ales stranierii pentru Euro U21! Absențe importante în naționala de tineret

05.03.2021 | 17:18
Adrian Mutu sia ales stranierii pentru Euro U21 Absente importante in nationala de tineret
ADVERTISEMENT

Selecționerul echipei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, a anunțat lista preliminară a stranierilor pentru Euro U21, competiție care își va desfășura faza grupelor în perioada 24-30 martie.

Fostul mare internațional va fi lipsit de trei jucători de bază, Ianis Hagi, Dennis Man și Valentin Mihăilă, cu toții chemați de Mirel Rădoi la selecționata de seniori pentru preliminariile CM 2022.

ADVERTISEMENT

Tricolorii mici fac parte dintr-o grupă infernală cu Ungaria, Germania și Olanda și trebuie să prindă unul din primele două locuri pentru a se califica în sferturile de finală.

Stranierii lui Adrian Mutu pentru turneul final al Euro U21

În aceste condiții vitrege, selecționerul Adrian Mutu a convocat de principiu șapte stranieri pentru faza grupelor de la Euro 2021, majoritatea dintre aceștia evoluând foarte puțin la echipele lor de club.

ADVERTISEMENT

Cei șapte fotbaliști din străinătate care au șansa să facă parte din lotul care va merge la turneul final din Ungaria sunt Vlad Dragomir (Virtus Entella), Radu Drăgușin (Juventus), Denis Drăguș (Crotone), Marius Marin (Pisa), Louis Munteanu (Fiorentina), Andrei Rațiu (Villarreal) și Alexandru Pașcanu (Ponferradina).

După un stagiu de pregătire la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, tricolorii vor face deplasarea în Ungaria pe 21 martie, cu o cursă charter. Naționala U21 va avea baza pe perioada grupelor de la Euro 2021 la Budapesta, urmând să fie cazată la hotelul Marriott, un stabiliment de 5 stele situat pe malul Dunării, aproape de centrul orașului.

ADVERTISEMENT

Ședințele de pregătire se vor desfășura în Complexul Sportiv Banka Kristof Sportkozpont, situat la aproximativ 13 kilometri de hotel. Singurul antrenament ce nu va avea loc aici este cel oficial din 23 martie, premergător meciului de debut cu Olanda.

Mutu are probleme și cu jucătorii de la FCSB

Problemele pentru Adrian Mutu s-ar putea înmulți dacă Gigi Becali se va ține de cuvânt și nu va permite jucătorilor de la FCSB să vină la naționala de tineret, ținând cont că Euro se va desfășura într-o perioadă în care nu sunt date FIFA. În aceste condiții, selecționerul ar urma să nu-i aibă la disponiziție nici pe Andrei Vlad, Denis Haruț, Florinel Coman, Olimpiu Moruțan, Darius Olaru, Gabriel Simion sau Adrian Șut.

ADVERTISEMENT

Faza grupelor Euro U21 va avea loc în perioada 24-31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai și 6 iunie. Iată programul tricolorilor:

  • 24 martie 2021: România – Olanda, ora 22:00
  • 27 martie 2021: Ungaria – România, ora 19:00
  • 30 martie 2021: Germania – România, ora 19:00
ADVERTISEMENT
Tags: