Fotbal intern

„Am băut cu Mutu o sticlă de votcă și apoi selecționerul României, Contra, a mințit că mi-am luat bătaie!”

22.11.2018 | 15:44
Am baut cu Mutu o sticla de votca si apoi selectionerul Romaniei Contra a mintit ca miam luat bataie

În plin scandal la echipa națională, cu unii jucători care îl acuză pe selecționerul Cosmin Contra că minte când declară că le-a spus că e nevoie de victorie la două goluri în Muntenegru, FANATIK.RO vine cu o dezvăluire BOMBĂ! Negru pe alb, un fost jucător al lui Dinamo și elev al lui Contra, îl acuză pe „Guriță” că e mincinos! Juan Albin face declarații EXCLUSIVE și INCREDIBILE despre Contra și Adi Mutu.

Ar fi trebuit să fie un superstar la Dinamo, dar s-a dovedit una dintre cele mai neinspirate achiziții din toate timpurile. La un an și ceva distanță de când era dat afară din „haita” condusă de Cosmin Contra (16 august 2017), a rupt tăcerea și a povestit în exclusivitate pentru FANATIK.RO ce s-a întâmplat în noaptea premergătoare rezilierii contractului. Avea un CV bogat și fanii lui Dinamo aveau nevoie de iluzii. Juan Albin  era un „nume greu”. O lovitură de imagine. Și de valoare. Ionuț Negoiță le-a făcut pe plac lui Adi Mutu și lui Cosmin Contra și i-a oferit un salariu imens lui Juan Albin, 14.000 de euro! În plus, s-a renunțat și la Dan Nistor! Era 14 iulie 2017…

Adrian Mutu și Cosmin Contra, atacați dur de Juan Albin

Ceea ce trebuia să fie lovitura anului pentru dinamoviști s-a transformat, însă, în numai 31 de zile, într-o rușine monumentală. FANATIK.RO a aflat culisele rupturii incredibile dintre părți. Juan Albin i-a atacat dur, fără menajamente pe Adrian Mutu și pe selecționerul echipei naționale a României, Cosmin Contra, acuzându-i că au mințit opinia publică în ceea ce îl privește și toată vina plecării sale de la Dinamo o poartă cei doi foști oficiali ai echipei din „Ștefan cel Mare”. Amănuntele dezvăluite de Albin sunt uluitoare.

Juan Albin a jucat doar 6 meciuri la Dinamo, în perioada 14 iulie – 16 august 2017, înainte să plece din cauza lui Adi Mutu și Cosmin Contra
Juan Albin a jucat doar 6 meciuri la Dinamo, în perioada 14 iulie – 16 august 2017

Episodul 1. Contra face anunțul: „Eu l-am dat afară pe Albin! Indisciplina nu o tolerez!”

Trecuse o lună de când sud-americanul fusese prezentat cu surle și trâmbițe de Cosmin Contra și de Adrian Mutu. Într-o conferință de presă apăsătoare, antrenorul dinamovist anunța oficial ceea ce toată presa difuzase deja…

„Acum două seri, Albin mi-a transmis printr-un mesaj că e obosit fizic și psihic. Are niște probleme familiale care îl împiedică să dea randamentul maxim. I-am zis să se ducă a doua zi la antrenament și că vom vorbi abia după antrenament. Nu s-a dus la antrenament și asta, din punctul meu de vedere, a fost factorul care m-a făcut să iau decizia să ne despărțim de Juan Albin. M-am întâlnit în secunda doi cu Adi Mutu și i-am transmis decizia mea. Niciun jucător nu stă deasupra unei echipe sau unui club. L-am înțeles pe Albin, dar indisciplina nu are loc la mine la echipă, indiferent de statutul unui jucător.

Clubul Dinamo nu pierde niciun ban, sunt motive personale care au făcut ca el să se despartă de noi, motive personale care l-au făcut să se întoarcă în țara lui natală. Eu am decis să-l dau afară pe Albin, clubul m-a sprijinit. Nu e nicio răceală între mine și domnul Negoiță. Albin e o deziluzie, dar suntem oameni, avem probleme care ne împiedică să dăm randament. Albin a fost corect cu mine, mi-a spus că are probleme, mi-a zis și că putea să rămână la Dinamo și să nu dea randament și să fie criticat. Dar, având această relație cu mine, mi-a spus. Când n-a venit la antrenament, am decis să ne despărțim de el”, afirma Contra despre talentatul fotbalist uruguaian.

Cosmin Contra și Adrian Mutu sunt prieteni vechi și au făcut front comun în conflictul cu Juan Albin, pe care l-au dat afară de la Dinamo după o lună de când tot ei îl aduseseră!
Cosmin Contra și Adrian Mutu sunt prieteni vechi și au făcut front comun în conflictul cu Juan Albin

Episodul 2. Albin îl atacă prima dată pe Contra: „Reyes îi făcea toate schimbările!”

La puțin timp după ce a plecat din „Ștefan cel Mare”, Juan Albin a vorbit într-un interviu acordat FANATIK.RO despre despărțire. A oferit câteva indicii importante și i-a arătat cu degetul pe Contra și pe Mutu.

„Nu a fost vorba de indisciplină şi nimic de genul ăsta. Am luat bătaie în Centru Vechi? (n.a. – râde). Nu eram bine din punct de vedere fizic şi nici mental, iar la echipă se cerea foarte mult de la mine în aceste condiţii. Aşa că am decis că este cel mai bine să plec. Mutu şi Contra m-au dezamăgit pentru că mi-au promis că după reziliere vor spune că a fost vorba de probleme de familie şi că nu eram pregătit fizic, în schimb au spus că nu am avut respect faţă de club. Ştii ce salariu aveam la Veracruz? 40.000 de euro pe lună şi am decis, totuşi, să plec de acolo pentru că nu eram fericit, căzusem şi din punct de vedere fizic…

Aş fi putut să rămân la Veracruz şi să îmi iau în continuare salariul fără probleme, dar eu am decis să plec la Dinamo şi asta a fost o greşeală. Eu nu am plecat de la Dinamo din cauza indisciplinei. Într-o noapte de luni, cred că după meciul cu Iaşi, i-am spus lui Cosmin că vreau să plec. Iar el mi-a spus că dacă asta e decizia mea, atunci nu este nicio problemă. Şi că dacă rămân la echipă trebuie să muncesc mai mult, dar decizia mea era deja luată. Şi mi-a mai spus să le transmit impresarilor mei să dea înapoi banii pe care i-au primit de la club, comisioanele. Ziua următoare am fost acasă la Mutu, care m-a invitat să vorbim, şi am rămas acolo pentru că am terminat discuţia foarte târziu.

Am ajuns la un acord să îmi facă un contract de minim 300 de euro şi să merg în Uruguay până în decembrie ca să-mi revin. Şi vreau să mai spun ceva de preparatorul fizic Javi Reyes… Înainte de meciul cu CFR Cluj, a vorbit cu mine şi mi-a spus că nu m-a văzut competitiv, că preferă să nu joc în acel meci şi să muncesc mai mult, pentru că voi juca în meciul următor, cu Iaşi. Şi, evident, i-am zis că nu o voi face. Sunt convins că atunci când jucam titular, domnul Javi Reyes îi spunea lui Contra să mă scoată şi în condiţiile astea mă scoatea mereu de pe teren. La meciul cu Iaşi, Javi i-a făcut toate schimbările lui Cosmin. Toate!”, tuna Albin la finalul lui septembrie 2017.

Episodul 3. Mutu pune paie pe foc: „Am greșit cu Albin, dar am remediat când l-am dat afară!”

În primăvara acestui an, Dinamo nu a reușit să prindă play-off-ul, o contraperformanță istorică pentru „câini”! Atacat de oficialii din „Groapă” pentru transferurile nereușite, care au costat enorm și care nu au dat randament, Adrian Mutu s-a apărat și a făcut referire, printre altele, și la cazul lui Juan Albin: „Înţeleg supărarea celor de la Dinamo pentru că n-au prins play-off-ul, dar nu se poate da vina pe mine şi pe Contra, noi am plecat în etapa a zecea. Au mai fost 16 meciuri dacă nu mă înşel în care se putea redresa poziţia în clasament.

A fost şi o perioadă de transferuri în care puteau foarte bine să corecteze aşa zisele greşeli pe care ei spun că noi le-am făcut.  Într-adevăr, am greşit transferul lui Albin, am crezut prea mult în el şi el a venit nepregătit. Am remediat acea greşeală, că l-am dat afară în decurs de o lună”.

Adrian Mutu a ajuns la concluzia că a greșit atunci când l-a adus la Dinamo pe Juan Albin, în iulie 2017, dar și-a reparat greșeala când l-a dat afară pe uruguaian
Adrian Mutu a ajuns la concluzia că a greșit atunci când l-a adus la Dinamo pe Juan Albin, în iulie 2017

Episodul 4. Cutremurul Albin! „Contra a mințit! A spus altceva presei!”

Acum jucător la Omonia Nicosia, Juan Albin a decis să spună tot adevărul despre perioada petrecută la Dinamo. În dialogul cu FANATIK.RO, fotbalistul uruguaian recunoaște consumul de alcool, îl acuză pe Contra că l-a mințit, susține că oamenii lui Negoiță de la „RIN” au inventat povestea bătăii și dezvăluie visul său legat de întoarcerea în România.

„Amintirea mea legată de Dinamo este total negativă. Singurul lucru plăcut a fost prietenia pe care am legat-o cu jucătorii tineri care erau acolo. Am plecat pentru că nu mă simțeam bine nici fizic, nici mental. A fost foarte ridicol să se spună că m-am bătut eu nu știu în ce club. Nu știu de ce au inventat asta.

Am vorbit cu Cosmin și cu Mutu și le-am spus că nu mai pot continua. Nu Cosmin Contra a renunțat la mine, eu am renunțat la el. Nu am mai vorbit cu ei după acel moment. Mutu m-a trădat! Și același lucru este valabil și pentru Cosmin pentru că este prieten cu Mutu. Eu am vorbit cu Mutu despre venirea mea la Dinamo din glumă. Doream neapărat să plec din Mexic. Apoi, transferul a prins contur din ce în ce mai mult. La început am fost tratat foarte bine. Nu am avut nici o problemă cu nimeni. Când am pierdut cu Iași, le-am zis că nu mai pot rămâne și că vreau să plec.

S-a spus că aveam nu știu ce salariu. Știi câți bani am luat eu de la Dinamo? Doar 4.000 de euro! Ha, ha, ha! Aveam cardurile blocate în Mexic și aveam nevoie să depun ceva. Mutu a vorbit cu patronul și mi-au dat doar 4.000 de euro. E tot ce am încasat eu de la Dinamo. Nimic mai mult! Trebuia să câștig 14.000 de euro pe lună… Când am fost acasă la Mutu, mi-a zis că e totul stabilit și Cosmin va spune că plec din motive familiale. Contra a spus asta? Nu! A spus altceva! Contra și Mutu m-au trădat! Eu am fost foarte clar și ei mi-au promis că vor spune ceva presei, iar apoi au mințit”, declară acum mijlocașul din Uruguay.

Juan Albin susține că a plecat de la Dinamo din cauza lui Cosmin Contra și Adrian Mutu, pe care îi acuză că au mințit presa în ceea ce îl privește
Juan Albin susține că a plecat de la Dinamo din cauza lui Cosmin Contra și Adrian Mutu

Episodul 5. Final apoteotic: „Eu și Mutu eram beți! Am căzut cu gura de podea la el în casă!”

Supărarea lui Albin pe cei doi români este atât de mare, încât nu mai ține cont de nimic. Recunoaște că a consumat alcool în ziua premergătoare rezilierii contractului cu Dinamo. Informația bombă este că acest lucru s-a întâmplat cu Adrian Mutu, acasă la directorul general al „alb-roșilor” de la acea vreme.

„Să îți povestesc ceva interesant. Mutu îmi dă mesaj să mă duc la el acasă ca să discutăm. M-am dus, deși nu aveam nici un ban pentru că aveam cardurile blocate în Mexic. Mutu mi-a plătit taxiul. Când am ajuns, Mutu mă aștepta cu pizza și o sticlă mare de vodka. În acea zi se juca meciul dintre Steaua și Sporting Lisabona. Am început să ne uităm la partidă și să bem.

Mi-a spus că mai devreme a fost și Cosmin pe la el pe acasă și că era foarte treist că am decis să plec. Mi-a dezvăluit și că în trei luni, în decembrie sau ianuarie, va deveni noul selecționer al României, ceea ce ulterior s-a întâmplat! Am tot băut și s-a făcut foarte târziu. Am vorbit prin telefon și cu impresarii mei, pentru că îmi spusese Cosmin cu o zi înainte că vrea să le ceară să dea înapoi comisionul încasat pentru transferul meu.

Fără să ne dăm seama eram deja beți! Am adormit la Mutu pe canapea și, probabil, la un moment dat, am căzut cu gura de podea! Așa m-am rănit în zona dintre nas și gură. M-am trezit a doua zi dormind la el pe canapea. Când m-am uitat în oglindă, am văzut acea rană, de care nu îmi aminteam nimic. Am fost beat și nu am simțit nimic.

Am mâncat împreună cu Mutu în acea zi. Era și mama lui acolo. Apoi, am mers la el la birou să semnez rezilierea. Am fost la hotelul unde era biroul, nu îmi amintesc cum se numește (n.a. – Rin). Cei de acolo m-au văzut cu acea rană și au inventat efectiv povestea cu bătaia și cu ochiul vânăt! Nu aveam nimic la ochi! M-a durut tot ce s-a spus despre mine. E adevărat că atunci când pot, îmi place să ies în oraș.

Pe patronul lui Dinamo l-am văzut o singură dată. Eram pe aeroport și plecam spre Bilbao pentru meciul din Europa League. Apoi, nu l-am mai întâlnit. M-am simțit mințit de Mutu și de Contra. Nu ar fi trebuit să plec din Mexic pentru ei. A fost, poate, cea mai mare greșeală a vieții mele. Dacă mă voi întoarce în România, o voi face doar pentru a discuta cu Cristi Vlad să mă lase să joc pe «Ilie Oană» cu Petrolul. Mereu am visat să mă întorc acolo, pentru că nu pot uita acea galerie fantastică. Și în Liga a doua, m-aș întoarce la Petrolul!”, a încheiat fostul jucător al lui Dinamo dialogul cu FANATIK.RO.

  • Nu Cosmin Contra a renunțat la mine, eu am renunțat la el. M-am simțit mințit de Mutu și de Contra. Nu ar fi trebuit să plec din Mexic pentru ei. A fost, poate, cea mai mare greșeală a vieții mele”
  • „Amintirea mea legată de Dinamo este total negativă. Singurul lucru plăcut a fost prietenia pe care am legat-o cu jucătorii tineri care erau acolo. Am plecat pentru că nu mă simțeam bine nici fizic, nici mental. A fost foarte ridicol să se spună că m-am bătut eu nu știu în ce club”
  • 700.000 de euro este cota actuală a lui Juan Angel Albin pe transfermarkt.com
  • 8 milioane de euro a fost cota maximă a lui Albin, în ianuarie 2009, la Getafe, când avea 22 de ani
  • 6 meciuri a jucat Albin la Dinamo, în perioada 14 iulie – 16 august 2017