Sport

Adrian Mutu, temător înainte de partida Rapid – CS Mioveni: ”Au 11 contraatacuri pe meci de când a venit Stoican”

Adrian Mutu nu se gândește deocamdată la posibilitatea de a câștiga titlul și le cere jucătorilor să fie concentrați pentru întâlnirea Rapid - CS Mioveni.
16.09.2022 | 22:33
Adrian Mutu temator inainte de partida Rapid  CS Mioveni Au 11 contraatacuri pe meci de cand a venit Stoican
Adrian Mutu nu se gândește deocamdată la posibilitatea de a câștiga titlul și le cere jucătorilor să fie concentrați pentru întâlnirea Rapid - CS Mioveni. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Giuleștenii au avut un start lansat de sezon și multă lume îi vede implicați cel puțin în lupta pentru cupele europene.

Cum crede Adrian Mutu că va decurge meciul Rapid – CS Mioveni

Într-o conferință de presă premergătoarea partidei Rapid – CS Mioveni, din etapa a 11-a din SuperLiga, Adrian Mutu a analizat în amănunt adversarul și a descoperit că argeșenii sunt letali pe contraatac, lucru arătat și în meciul cu Sepsi din runda precedentă.

ADVERTISEMENT

”Ne așteaptă un meci dificil pentru că jucăm cu o echipă care se apără foarte bine, care este foarte bună pe contraatac. Are 11 contraatacuri pe meci, de când a venit Flavius. Trebuie să fim foarte concentrați și trebuie să muncim foarte mult pentru a câștiga cele trei puncte.

Am văzut și am analizat în special ultimele două meciuri, în care au schimbat din nou sistemul și au revenit la un sistem cu trei fundași centrali. Au făcut un meci de muncă cu Sepsi, în care s-au apărat foarte bine și au reușit să câștige.

ADVERTISEMENT

Au pierdut cu U Cluj, dar au făcut un meci bun. De aceea spun că vom avea un meci în care vom munci foarte mult. Trebuie să stăm concentrați pentru a nu ne surprinde pe contraatac”, a declarat Mutu, care a ținut să precizeze că nu l-a amendat pe Cristi Săpunaru după incidentele de la meciul cu FC U Craiova.

Surprins de startul de sezon foarte bun

Tehnicianul giuleștenilor s-a arătat deranjat de insistența jurnaliștilor care îl întreabă de fiecare dată când se va bate Rapidul la titlu și consideră că atacantul Kevin Luckassen nu este încă pus la punct cu pregătirea.

ADVERTISEMENT

”Nu mă așteptam la un parcurs atât de bun. Mă gândeam să trec cu bine de primele etape. Mă bucur că ne aflăm în această situație. Trebuie să continuăm, să avem această constanță în a obține rezultate bune. Am avut un eșec, într-un meci dificil, ciudat pentru noi. Trebuie să demonstrăm că avem forță mentală și să continuăm să câștigăm.

De ce trebuie să spunem că ne batem la titlu? O să ne batem când o să-l avem ca obiectiv. Probabil, la anul. Obiectivul Rapidului rămâne play-off-ului și câștigarea Cupei României. Probabil toate echipele din SuperLiga au obiectiv câștigarea Cupei.

ADVERTISEMENT

Luckassen se antrenează de o săptămână cu noi. Fizic nu este 100%. Este pe bancă, l-am luat să simtă atmosfera din Giulești. Dacă voi avea spațiu și îmi va permite și jocul probabil va intra”, a mai spus el.

Îl vrea titular pe Moldovan în poarta naționalei

Adrian Mutu este de părere că portarul Horațiu Moldovan are toate calitățile pentru a fi titular la echipa națională și, în final, a vorbit despre prestațiile avute de CFR Cluj și FCSB în Conference League.

”Normal că îl văd titular și la națională. Este portarul echipei noastre. Are o perioadă îndelungată de când este la un nivel foarte înalt. Nu sunt eu în măsură să iau decizii, le va lua Edi, dar uitându-mă la portarii care au fost convocați, el are cea mai mare constanță. Acum, Edi decide.

Din meciul CFR-ului am văzut doar ultimele 20 de minute. Pe cel cu FCSB l-am văzut pe tot. Poate CFR ar fi meritat mai mult, pentru că a avut și un penalty, după părerea mea.

În partea cealaltă, a fost un meci foarte echilibrat, în care ambele echipe puteau să câștige. Nu m-am uitat pe clasamente, dar atâta timp cât există șanse matematice…”, a încheiat Mutu.

ADVERTISEMENT