ADVERTISEMENT
Fotbal international

Adrian Mutu, tot mai aproape de plecarea de la naționala U21: ”Vrea să antreneze la un club”

Autor: Traian Terzian | 01.05.2021 | 12:48
Adrian Mutu, tot mai aproape de plecarea de la naționala U21: ”Vrea să antreneze la un club”
Selecționerul echipei de tineret a României, Adrian Mutu, este tot mai aproape de plecarea de la naționala U21, oficialii FRF dezvăluind că acesta își dorește să preia o formație de club. Sursă foto: Sport Pictures

Selecționerul echipei de tineret a României, Adrian Mutu, este tot mai aproape de plecarea de la naționala U21, oficialii FRF dezvăluind că acesta își dorește să preia o formație de club.

ADVERTISEMENT

Mutu și-a încheiat recent contractul cu FRF, ar vrea să rămână selecționerul reprezentativei U21, dar este dorit și de Petrolul Ploișeti, care a ratat din nou promovarea în Liga 1.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că vrea ca Adi Mutu să continue, iar acesta trebuie să ia o decizie în cel mai scurt timp dacă va continua pe banca ”tricolorilor mici”.

Pleacă Adrian Mutu de la naționala U21?

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a venit cu detalii în ceea ce privește situașia lui Adrian Mutu și a dezvăluit că fostul mare fotbalist ar putea pleca de la naționala U21 deoarece își dorește să fie la antrenamente în fiecare zi și ar putea prelua o echipă de club.

ADVERTISEMENT

”Depinde foarte mult de ce ofertă va avea Adi, își dorește foarte mult să antreneze la un club, să aibă continuitate. Să aibă zi de zi o activitate de a fi antrenor, la fel ca un jucător. Noi ne dorim să îl păstrăm”, a declarat Stoichiță la Pro X.

”Îl așteptăm după Paște să clarificăm lucrurile, pentru că vor trebui luate niște decizii până în luna iunie. Să fixam antrenorii la U20, U21, în cazul în care Mutu își va manifesta dorința”, a continuat oficialul FRF.

Stoichiță îl sfătuiește să rămână la U21

”El are oferte, dar eu sper să își incheie ciclul ăsta pe care l-a început, pentru că eu cred că merită să mai riște un turneu final. Va fi calificat direct, pentru că organizăm, e foarte important când ești echipa gazdă.

ADVERTISEMENT

Avem și o generație bună care vine din urmă, ar putea face o performanță mare pentru a-i amplifica cota. Își dorește mult să antreneze la nivel mare, el a jucat la nivel mare, e normal să aibă aspirații, la fel ca și Mirel”, a încheiat Mihai Stoichiță.

Echipa națională de tineret a României pregătită de Adrian Mutu a avut evoluții apreciate în Ungaria, în meciurile din faza grupelor Campionatului European de tineret. ”Micii tricolori” au obținut două remize, 1-1 cu Olanda și 0-0 cu Germania, și a învins cu 2-1 naționala Ungariei. Deși neînvinsă, România a terminat grupa pe locul 3 și a ratat calificarea în fazele eliminatorii.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!