Sport

Adrian Mutu, tras de urechi în presa din Italia: „Juventus l-a scos din colaps! Puțină recunoștință nu strică”. De ce a fost numit trădător

Adrian Mutu a fost numit trădător în presa din Italia, jurnaliștii amintind de perioada în care acesta a evoluat pentru Juventus.
15.09.2022 | 13:22
Adrian Mutu tras de urechi in presa din Italia Juventus la scos din colaps Putina recunostinta nu strica De ce a fost numit tradator
Adrian Mutu, tras de urechi în presa din Italia. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii italieni l-au numit trădător pe „briliant”, de la care s-ar fi așteptat la mai multă recunoștință.

Adrian Mutu, tras de urechi în presa din Italia

Adrian Mutu a fost atacat în presa din Italia, jurnaliștii amintind de perioada în care a evoluat la Juventus și de momentul în care a ales să plece de la echipă, atunci când a fost retrogradată după scandalul „Calciopoli”.

ADVERTISEMENT

„Unul dintre cei mai importanți jucători ai generației sale este, fără îndoială, românul Adrian Mutu, care a sosit în Italia la o vârstă foarte fragedă, în tricoul lui Inter, iar apoi a reușit, într-o perioadă scurtă de timp, să devină un jucător fabulos la Verona și Parma.

Juve l-a salvat pe Mutu de la colaps, dar el a trădat. La acel moment, în consecință, era important pentru Juventus să aibă în echipă un jucător de mare clasă, așa cum era fostul băiat de la Verona, iar rolul său de ‘aghiotant’ al lui Del Piero era de un nivel superior absolut”, au scris jurnaliștii de la Juvedipendenza.

ADVERTISEMENT

„Juve era adevărata salvatoare a românului, pe care nimeni nu-l mai dorea”

„Briliantul” a jucat pentru Juventus în sezonul 2005-2006, perioadă în care a marcat 11 goluri și a dat 8 pase decisive în cele 46 de apariții pe care le-a avut în tricoul „Bătrânei Doamne”.

„Într-o linie ofensivă care îi includea, de asemenea, pe David Trezeguet și Zlatan Ibrahimovic, Mutu a reușit, totuși, să strălucească și să fie un jucător potrivit pentru a intra în joc la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Dar din nefericire, în 2006, totul s-a schimbat. Scandalul Calciopoli a dus la retrogradarea lui Juventus în Serie B, iar Adrian nu a avut absolut nicio intenție de a rămâne să-și continue cariera în divizia secundă și astfel, a cerut transferul la Fiorentina”, au mai notat jurnaliștii italieni despre Adrian Mutu.

„Era, cu siguranță, o decizie foarte problematică, care a creat multă vâlvă, pentru că, în final, Juve era adevărata salvatoare a românului, întrucât, după scandal, nimeni nu îl mai voia, așa că puțină recunoștință nu strica”, au concis jurnaliștii de la Juvedependenza.

ADVERTISEMENT

În vara lui 2006, Adrian Mutu a fost cedat Fiorentinei, care l-a cumpărat cu suma de 8 milioane de euro. Mutarea a fost una excelentă pentru fostul atacant, care a devenit o legendă a grupării de pe „Artemio Franchi”: 143 de meciuri, 69 de goluri și 27 de assist-uri.

ADVERTISEMENT