Fotbal international

Adrian Mutu vorbește despre ”Cazul Cocaina”: ”A fost o lecție pentru mine. Nu cred că Mourinho m-a pândit”

16.10.2019 | 21:28
Adrian Mutu vorbeste despre Cazul Cocaina A fost o lectie pentru mine Nu cred ca Mourinho ma pandit
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu, golgheterul all-time al naționalei României alături de Gică Hagi, cu 35 de goluri, a vorbit, miercuri, despre celebrul ”Caz Cocaina” în care a fost implicat acum un deceniu și jumătate. ”Briliantul” a dezvăluit că viața i-a oferit atunci o lecție. De asemenea, acesta mai spune că Jose Mourinho, antrenorul său din momentul scandalului, nu i-a dorit răul.

Adrian Mutu, despre ”Cazul Cocaina”: ”A fost o lecție pentru mine. Nu cred că Mourinho m-a pândit”

Adrian Mutu (40 de ani), antrenor în prezent la echipa de rezerve a clubului Al Wahda din Emiratele Arabe Unite, a vorbit, la emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu” de la gsp despre scandalul consumului de cocaină în care a fost implicat în 2004, pe când evolua la Chelsea. Fostul mare atacant recunoaște că a greșit și mai spune că Mourinho nu l-a urmărit pentru a-i face rău.

ADVERTISEMENT

”Atunci și mult timp după l-am bănuit și am dat crezare anumitor voci din diverse anturaje. Nu cred că Mourinho m-a pândit. Că el ar fi făcut acest lucru intenționat. Acum sunt antrenor și mă face să cred că nu el. Trebuie să fii nebun ca antrenor să faci asta. Eu îmi aduc aminte că Mourinho când a venit mi-a spus că vrea să facă Chelsea în jurul meu.

Într-o lună era nebun dacă mă dădea afară. E un episod de care se vorbește de 17 ani. A fost o lecție. Vorbesc cu Mourinho, m-am și văzut cu el, nu e niciun fel de problemă. A fost doar vina mea și atât. Nu știu dacă am fost singurul… N-am de unde să știu!”, a spus Mutu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Adrian Mutu, dat afară de Chelsea în 2004 după ce a fost depistat cu cocaină
Adrian Mutu, dat afară de Chelsea în 2004 după ce a fost depistat cu cocaină. Sursa foto: bbc.com

Adrian Mutu, dat afară de Chelsea în 2004 după ce a fost depistat cu cocaină

În octombrie 2004, Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaină, pe când era legitimat la Chelsea. Se întâmpla asta cu câteva cu zile înaintea unui meci al naționalei României cu Cehia. Atacantul român consumase substanţa într-o perioadă în care nu se afla în graţiile tehnicianului de atunci al lui Chelsea, Jose Mourinho.

Cariera lui Mutu a suferit însă doar o mică pauză. După Chelsea, ”Briliantul” și-a reluat activitatea în Serie A, acolo unde a evoluat pentru Juventus, Fiorentina și Cesena. La națională, Mutu a intrat în istorie în martie 2013. Atunci, acesta a marcat din penalty în minutul 68 al meciului Ungaria-România, 2-2, din preliminariile Cupei Mondiale 2014, și l-a egalat pe Gheorghe Hagi în clasamentul all-time al golgheterilor pentru echipa naţională, cu 35 de reuşite.

ADVERTISEMENT