Fotbal intern

Adrian Mutu vrea răzbunare cu Danemarca. “Păcat că am pierdut atunci calificarea!”

10.11.2020 | 12:05
Adrian Mutu vrea razbunare cu Danemarca Pacat ca am pierdut atunci calificarea
ADVERTISEMENT

Adrian Mutu se află în faţa celui mai important moment din cariera sa de selecţioner al naţionalei de tineret. România mai are de susţinut un singur meci în grupa preliminară pentru Euro 2021, cel în compania echipei care deja a obţinut calificarea de pe primul loc, Danemarca.

Meciul are loc în România, pe 17 noiembrie, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, la câteva zile după ce aici s-a jucat amicalul naţionalei mari cu Belarus şi pentru ca tricolorii mici să fie siguri de calificarea pe unul dintre cele mai bune cinci locuri 2 trebuie să câştige în faţa unui adversar aparent demotivat.

ADVERTISEMENT

Însă Adrian Mutu nu crede în această variantă a unei Danemarce venită mai mult turistic în România, deşi este calificată şi se aştepată la un meci dificil, în care oaspeţii vor da o replică puternică, dornici să demonstreze că sunt cea mai bună echipă din grupă.

Adrian Mutu s-a aflat pe teren la acel meci de coşmar de la Copehanga în 2002

Pentru “Briliant” reîntâlnirea cu naţionala daneză răscoleşte amintiri triste, pentru că el s-a aflat pe teren la acel meci absolut halucinant din toamna anului 2002 la Copenhaga, în care ai noştri au condus cu 2-1 până în al patrulea minut de prelungiri.

ADVERTISEMENT

Atunci România a jucat fantastic pe contraatac şi putea tranşa meciul cu lejeritate dacă Mutu însuşi, Bratu sau Pancu nu ar fi ratat ocazii imense singuri cu portarul. Actualul selecţioner de la tineret nu a uitat acele momente dramatice.

Speră să nu se repete rezultatul de atunci

”Ar fi un lucru extrordinar, să obținem calificarea, mai ales pentru scurta mea carieră de antrenor. Aș compara această finală cu acel meci din Danemarca, scor 2-2, din păcate atunci am pierdut calificarea. Să sperăm că se va întrerupe această nereușită în fața lor. Noi ne dăm seama de importanța meciului.

ADVERTISEMENT

Este un meci extrem de important și pentru ei, chiar dacă ei nu au mai au presiunea de calificare. Este un meci bun de pregătire și pentru ei. Sunt conștient de valoarea lor, știu ce potențial au.

Tocmai acum cel mai bun jucător de la U21, Dennis Man, a fost luat la echipa mare

Ei se pregătesc pentru European, cu o echipă puternică cum suntem noi. Au un antrenor foarte bun și nu mai au nicio treabă cu ce jucau nordicii înainte”

ADVERTISEMENT

Din păcate, tocmai la acest meci decisiv lui Adrian Mutu îi lipsesc câteva piese de bază, jucători accidentaţi sau în carantină iar cel mai bun dintre componenţii lotului, Dennis Man, a fost luat tocmai acum la echipa mare, când prezenţa lui ar fi însemnat un plus enorm.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,05 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România-Belarus. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT