Life

Adrian Nartea, dezvăluiri în premieră. Actorul din Vlad a avut probleme grave de sănătate

Adrian Nartea, actorul din serialul „Vlad”, a făcut dezvăluiri în premieră despre problemele grave de sănătate pe care le-a avut, în cadrul podcastului găzduit de Cătălin Măruță.
05.07.2021 | 17:45
Adrian Nartea dezvaluiri in premiera Actorul din Vlad a avut probleme grave de sanatate
ADVERTISEMENT

Adrian Nartea, protagonistul serialului „Vlad”, a făcut dezvăluiri uluitoare despre trecutul său. Pentru prima dată, actorul a vorbit despre problemele de sănătate cu care s-a confruntat în urmă cu câțiva ani.

Mai exact, Adi Nartea a suferit două operații pe creier din cauza unei tumori. Această tumoare a fost descoperită întâmplător, după ce medicii i-au spus că ar avea deviație de sept din cauza urechii înfundate.

ADVERTISEMENT

Adrian Nartea, dezvăluiri în premieră. Actorul din Vlad a avut probleme grave de sănătate

Invitat la podcastul lui Cătălin Măruță, Adi Nartea a făcut dezvăluiri neașteptate despre cum a înfruntat moartea. Actorul de la Pro TV s-a confruntat cu o tumoare pe creier cu patru ani în urmă și s-a operat de două ori la Lyon, Franța.

După ce medicii i-au spus să se opereze, fiind convinși că simptomele pe care le avea erau cauzate de o deviație de sept, Adi Nartea le-a urmat sfatul.

ADVERTISEMENT

Însă ceea ce a descoperit ulterior a fost șocul vieții lui. Adi Nartea a aflat că are o tumoare pe creier de dimensiuni mari, 4 cm lungime, 3 cm lățime, și aproape 2 cm grosime.

„Totul a început acum 4 ani, când aveam urechea stângă înfundată, efectiv, și nu știam de ce. Făceam aerosoli și ORL-iștii spuneau că am urechea înfundată pentru că am deviație de sept. 

ADVERTISEMENT

(…) Mi-au zis să fac o operație de deviație de sept. (…) Am fost la vreo trei sau patru medici, toți au zis același lucru. Am zis bine, hai să mă operez.

(…) Mai erau niște simptome, când mergeam la dentist și stăteam cu gura deschisă foarte mult, când o închideam, mă furnica foarte tare pe dedesubt, pe partea stângă, în interior.

ADVERTISEMENT

După am asociat. (…) Mama, când i-am spus, mi-a zis să fac un RMN. Tot mama mi-a trimis după câteva zile un mail în care îmi spunea că au găsit o formațiune care e intra-craniană, să nu-mi fac probleme, să stau liniștit”,  a declarat Adrian Nartea în cadrul podcastului „Acasă la Măruță”.

Actorul s-a operat de două ori în Franța

Adrian Nartea a spus că nu i-a venit să creadă că i s-a pus acest diagnostic și a început să cearp sfatul medicilor specialiști pentru a vedea ce face mai departe.

„Mie nu-mi venea să cred. De ce nu m-a sunat, de ce mi-a trimis mail. Probabil a vrut să evite conversația. Am înțeles că am o tumoare în cap, în spatele ochiului. (…)

Am început să sun și să merg la neurologi, neurochirurgi, am consultat vreo patru. A început un periplu ca să-mi dau seama ce era de făcut. Tumoarea era mare, lungime 4 cm, lățime 3 cm, grosime vreo 1 și ceva 2 cm, mare, foarte mare.

(…) Ea a intrat 3 cm jumate în cutia craniană, împingea emisfera stângă în su”, a continuat protagonistul din „Vlad”.

Actorul a mai spus că tumoarea poartă denumirea „schwanom de trigemen” și că a avut o creștere lentă. Medicii i-au spus că ar fi putut ajunge să cadă pe stradă după mai multe luni.

Primul medic la care a fost, specializat în imagistică, l-a recunoscut de la TV pe Adi Nartea. Șocul actorului a venit după ce cadrul medical i-a spus că ar trebui să aute un alt job, unde să nu interacționeze prea mult cu oamenii. Intervenția chirurgicală l-ar fi putut desfigura, însă acest lucru nu s-a întâmplant.

Adi Nartea a rămas cu o cicatrice la locul intervenției, însă producătorii serialuui „Vlad” nu i-au cerut să o ascundă, ci din contră. Semnul se potrivea perfect cu povestea personajului pe care îl interpretează.

ADVERTISEMENT