News

Adrian Năstase, avertisment legat de războiul din Ucraina. „Cred că trebuie să fim îngrijorați”

Fostul premier al României descrie evoluția războiului din Ucraina drept îngrijorătoare. Adrian Năstase crede că Putin intenționează să-l transforme într-un conflict cu SUA și NATO.
16.04.2022 | 11:03
Adrian Nastase avertisment legat de razboiul din Ucraina Cred ca trebuie sa fim ingrijorati
Fostul premier vede motive de îngrijorare în cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Adrian Năstase spune că, cel mai probabil, liderul de la Moscova intenționează să pună loviturile grele suferite de armata rusă pe seama faptului că nu se luptă doar cu Ucraina, ci cu întreaga infrastructură a NATO.

Adrian Năstase, avertisment legat de războiul din Ucraina

“În momentul de față, așa cum am urmărit eu în ultimele ore evoluțiile din acest conflict, se pare că s-a trecut dincolo de un anumit prag care menținea acest conflict oarecum ca un conflict local, iar Rusia în acest moment, Vladimir Putin probabil, dorește să explice că în definitiv aceste înfrângeri, aceste evoluții negative se datorează faptului că ei se luptă în momentul de față cu întregul dispozitiv, întreaga infrastructură a NATO, ceea ce poate explica pierderi inclusiv la nivelul unor nave cum este această navă din Marea Neagră”, a spus Adrian Năstase, vineri seară, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

“Din ceea ce era un conflict Rusia-Ucraina cu spectatori din Occident devine tot mai mult un conflict pe care Rusia vrea să îl transforme într-un conflict cu SUA și respectiv cu NATO. Cred că trebuie să fim îngrijorați de această evoluție”, a mai spus fostul premier al României.

Potrivit lui Adrian Năstase, ajutorul individual dat de ţările NATO către Ucraina produce efecte devastatoare în ceea ce privește arsenalul militar și echipamentele rusești.

ADVERTISEMENT

Rusia a amenințat SUA cu ”consecinţe imprevizibile”

Rusia a avertizat vineri că vor exista ”consecinţe imprevizibile” dacă SUA continuă să transfere arme Ucrainei, potrivit unei note diplomatice transmisă de Moscova Washingtonului.

”Îndemnăm Statele Unite şi aliaţii lor să înceteze militarizarea iresponsabilă a Ucrainei, care determină consecinţe imprevizibile pentru securitatea regională şi internaţională”, se arată în document.

ADVERTISEMENT

Tot vineri, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a avertizat că Rusia ar putea ”declara război” Ucrainei.

”Dacă Ucraina va continua provocările prin atacarea orașelor ruse, atunci Rusia va fi obligată să declare război împotriva Ucrainei”, a declarat Peskov.

ADVERTISEMENT