News

Adrian Năstase, declarații despre un puzzle între pandemie și vaccinul anti-Covid: ”Sunt semne de întrebare”

Adrian Năstase a făcut declarații despre un puzzle între pandemia de coronavirus și vaccinul anti-Covid: ”Nu neapărat de conspiraţie”, a subliniat fostul premier.
08.06.2022 | 08:59
Adrian Nastase declaratii despre un puzzle intre pandemie si vaccinul antiCovid Sunt semne de intrebare
Adrian Năstase a vorbit despre pandemia de coronavirus. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

”Sunt semne de întrebare în continuare. (…) Dacă nu cumva această epidemie, inclusiv soluţia care s-a găsit, vaccinul respectiv, fac parte dintr-un puzzle, nu neapărat de conspiraţie”, a spus Adrian Năstase, marți, în cadrul evenimentului ”Geopolitica vaccinului. Realităţi internaţionale şi interese româneşti”.

Ce spune Adrian Năstase despre tehnologia ARN mesager a vaccinurilor anti-Covid

Fostul șef al Guvernului a precizat și că, din informațiile sale, tehnologia ARN mesager, în baza căreia s-au creat unele seruri anti-Covid, era cunoscută de ani de zile și se dorea ca prin ea să se trateze cancerul.

ADVERTISEMENT

”Deci, practic, într-un fel au contat aceste cercetări anterioare, sperând ca ideea în sine a vaccinului utilizat pentru a evita forme mai grave, cel puţin, de coronavirus, ideea ca atare a fost solidă, a corespuns obiectivelor anunţate iniţial. (…)

Cred că sunt foarte multe teme care intră în zona aceasta a întrebărilor legate de noua ordine globală, de încercările de a orienta cumva structurile internaţionale după criza economică, care, să spunem, s-a desfăşurat în perioada 2008 – 2013 (…), cu o redresare parţială şi intrarea în pandemie cu speranţa că imediat după pandemie lucrurile vor reveni la normal.

ADVERTISEMENT

Sunt semne de întrebare în continuare. (…) Toate lucrurile astea într-un fel se adaugă la întrebarea fundamentală: dacă nu cumva această epidemie, inclusiv soluţia care s-a găsit, vaccinul respectiv, fac parte dintr-un puzzle, nu neapărat de conspiraţie”, a declarat fostul premier la evenimentul organizat de Fundaţia Europeană Titulescu, citat de Agerpres.

Ce a spus Adrian Năstase despre UE

Totodată, Adrian Năstase a subliniat că unii au avut de pierdut, iar alții au avut de câștigat din pandemie. De asemenea, este de părere că UE a pus problema unor aspecte care lasă ”anumite sechele, unele de ordin economic.”

ADVERTISEMENT

”Uniunea Europeană ne vorbeşte acum despre tripla tranziţie, despre chestiuni legate de climă, aspectele digitale, de evoluţia socială – sunt lucruri importante, fără îndoială (…) Felul în care s-au dezvoltat aceste lucruri la nivelul UE, prezentate ca un succes, lasă anumite sechele, unele de ordin economic.

Şi celelalte chestiuni, care, cel puţin, dacă vorbim despre Europa, vor afecta în continuare (…) situaţia regiunii noastre, nu doar conflictul din Ucraina, dar şi aspecte legate de inflaţie (…), creşterea scepticismului şi în zona noastră, în Europa şi mai ales în Europa de răsărit”, a mai completat fostul premier.

ADVERTISEMENT

Adrian Năstase a ținut și să citeze anumite rapoarte despre pandemie și evoluția geopoliticii. Din punctul lui de vedere, efectele negative ale conflictelor din timpul pandemiei se reflectă în opțiunile românilor față de Europa.

”Toate lucrurile acestea ne oferă un orizont de timp şi nevoia unei analize”, a mai adăugat Adrian Năstase.

ADVERTISEMENT