News

Adrian Năstase, despre cazul crimelor din Caracal: “Să fie daţi afară

22.08.2019 | 15:57
Adrian Nastase despre cazul crimelor din Caracal Sa fie dati afara

Adrian Năstase reacționează în cazul crimelor petrecute recent la Caracal, unde două tinere de 15, respectiv 19 ani au fost sechestrate, violate și cel mai probabil ucise cu sânge rece de Gheorghe Dincă, un mecanic auto din oraș. Fostul prim-ministru al României critică în termeni duri modul în care oamenii legii gestionează ancheta în aces caz și propune o serie de măsuri care, în opinia sa, ar trebui luate cât mai curând de autorități.

Adrian Năstase, reacție acidă în cazul crimelor din Caracal

Într-un mesaj transmis prin intermediul rețelelor de socializare, Adrian Năstase se declară suprins de numeroasele zvonuri care continuă să invadeze spațiul public, chiar și acum când s-a scurs aproximativ o lună de la producerea tragediei.

M-am întors în Bucuresti. Temele la stiri sunt cam aceleași. „Situatia” la Caracal se răstoarnă, se pare, în fiecare zi. O zi stă în picioare apoi, hop, „răsturnare de situație”. În ziua următoare, din nou, „răsturnare de situație”. O zi, „situatia” stă în cap si apoi, ce să vezi, „răsturnare de situație”, a scris fostul șef al Executivului pe contul personal de Facebook.

Soluțiile propuse de Adrian Năstase după cazul Caracal. Sursa foto: psnews.ro
Soluțiile propuse de Adrian Năstase după cazul Caracal. Sursa foto: psnews.ro

Ce măsuri propune Adrian Năstase după cazul de la Caracal

Tototdată, omul care a  deținut funcția de premier al României în perioada 2000-2004 consideră că problemele cu care se confruntă țara noastră ar putea fi rezolvate, însă este nevoie ca autoritățile statului să adopte un număr de trei măsuri importante.

M-aș fi asteptat să se întâmple trei lucruri: 1. autoritățile să tragă concluzii politice și normative, adoptând măsuri legislative radicale printr-o schimbare de politică penală; 2. instituțiile care investighează să investigheze în liniște si periodic să facă declaratii pentru presă; 3. cei care dau informatii „pe surse”, generând psihoză colectivă, să fie dați afară din politie, procuratură, etc”, a mai scris Adrian Năstase pe respectiva rețea de socializare.