News

Adrian Năstase, despre condamnările sale: ”Cei care au judecat dosarele mele erau numiți de Băsescu”

Adrian Năstase: ”Cei care au judecat dosarele mele erau numiți de Băsescu”
25.05.2021 | 22:35
Adrian Nastase despre condamnarile sale Cei care au judecat dosarele mele erau numiti de Basescu
Adrian Năstase, despre condamnările sale: ”Cei care au judecat dosarele mele erau numiți de Băsescu”. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Invitat la Metropola TV, Adrian Năstase a vorbit deschis despre interesul extern în deznodământul alegerilor din 2004, conflictul cu Traian Băsescu și motivul pentru care a fost condamnat.

Fostul prim-ministru al României a precizat că alegerile din 2004 au fost pierdute și din cauza intervențiilor externe. ”Cine din regiune avea interese ca România să crească”, a întrebat retoric Adrian Năstase în timpul emisiunii lui Mădălin Ionescu.

ADVERTISEMENT

”Au fost unii care au considerat că România nu e bine să se dezvolte foarte mult”, a adăugat Năstase.

De ce a pierdut Adrian Năstase alegerile din 2004? ” N-am știut că e mai important să dai mâna cu oamenii în piață”

După ce a fost prim-ministru între 2000-2004, Năstase a candidat pentru postul de președinte. Alegerile prezidențiale din 2004 s-au desfășurat pe parcursul a două scrutinuri foarte strânse.

ADVERTISEMENT

Al doilea tur s-a desfășurat pe 12 decembrie, iar învingător a ieșit Traian Băsescu cu 51,23% din totalul voturilor exprimate. Contracandidatul său, Adrian Năstase, a obținut 48,77%.

”Eu stăteam de dimineața până seara la Guvern să rezolv problemele. N-am știut că e mai important să dai mâna cu oamenii în piață”, a precizat fostul lider PSD.

ADVERTISEMENT

Adrian Năstase, despre arestarea lui: ”Cei care au judecat dosarele mele erau numiți de Băsescu”

”Unii mi-au reproșat că nu am forțat arestarea lui Băsescu. Eu am avut altă opinie. Nu am considerat că trebuie să ataci adversarii politici.(…) Eu am fost condamnat pentru finanțarea campaniei din 2004, iar el a fost implicat în acuzații privind campania din 2009.

(…) S-au făcut 30 de dosare atunci împotriva mea. Toate poveștile împotriva mea au fost construite pentru a fi scos de pe scena politică”, a precizat Năstase în emisiunea de la Metropola TV.

ADVERTISEMENT

Fostul premier al României a fost condamnat în 2012 la 2 ani de închisoare în dosarul “Trofeul calității” iar în 2014, la 4 ani de închisoare în dosarul “Zambaccian”. Mai mult de atât, Năstase a fost nevoit să plătească despăgubiri de peste 1 milion de euro.

Adrian Năstase: ”La 90 de ani sunt pregătit să revin în politică”

Întrebat dacă se gândește să revină în politică, în contextul în care PSD duce lipsă de figuri emblematice, Adrian Năstase a răspuns pe un ton amuzant că va reveni la vârsta de 90 de ani.

”Ceea ce cred că este foarte important este să înțelegem că în politică relațiile personale contează foarte mult”, a declarat fostul prim-ministru.

ADVERTISEMENT