News

Adrian Năstase, la Palatul Victoria! Ce face fostul premier la Guvern

30.05.2019 | 18:55
Adrian Nastase la Palatul Victoria Ce face fostul premier la Guvern

Fostul premier, Adrian Năstase, a ajuns la Palatul Victoria unde a fost chemat de Viorica Dăncilă pentru consfătuire. Conform unor surse politice,  liderii PSD încearcă să găsească o ieșire din criza în care s-au adâncit după ce au pierdut alegerile europarlamentare, iar Liviu Dragnea a intrat în pușcărie a doua zi după scrutinul electoral.

Adrian Năstase dă sfaturi PSD și Guvernului Dăncilă

Pesediștii discută cu foștii președinți de partid pentru a găsi o soluție le actuala guvernare și, în urma acestor întâlniri, vor lua cel mai probabil decizia așteptată de întreaga țară: dacă vor rămâne sau vor părăsi Palatul Victoria. Vizita lui Năstase vine la o zi după cea a lui Mirca Geoană. Site-ul știripesurse.ro scrie că la Victoria a ajuns și Călin Popescu Tăriceanu, la scurt timp după ce Adrian Năstase a intrat pe poartă.

Opiniile sunt împărțite cu privire la ce trebuie să facă PSD și guvernul în continuare. Sunt mulți care spun că dacă PSD renunță la guvernare ar putea fi salvarea partidului, iar dacă rămâne, procentele partidului la următoarele alegeri ar putea să scadă și mai tare din cauza erodării complete a cabinetului Dăncilă.

Adrian Năstase nu se mai implică în politică, dar le oferă sfaturi celor care îi solicită. Sursa foto: HEPTA.RO

Năstase dă vina pe Dragnea pentru situația partidului

Președintele României, Klaus Iohannis, cerea până acum demisia Vioricăi Dăncilă, însă și-a nuanțat cererile în ultimele 24 de ore și a cerut, de data aceasta, nu plecarea întregului cabinet, ci în special a miniștrilor Carmen Dan și Teodor Meleșcanu. ”Guvernarea PSD a fost blocată în cele 30 de luni de o combinație letală dintre retorica războinică a luptei cu „statul paralel” și negocierile subterane pentru salvarea individuală/de grup.

Tranzacționismul lui Dragnea a determinat eșecul unei reforme autentice a politicii penale, deoarece orice propunere era considerată a fi în folosul său personal, precum și instituirea unor măsuri pentru protejarea cetățenilor de abuzurile reale ale unor procurori”, este analiza făcută de fostul premier Năstase despre eșecul PSD la alegeri.