News

Adrian Năstase, mesaj înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale: ”Îmi pun speranța că Dăncilă ar putea să preia”

22.11.2019 | 15:40
Adrian Nastase mesaj inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale Imi pun speranta ca Dancila ar putea sa preia
ADVERTISEMENT

Adrian Năstase le-a transmis candidaților la alegerile prezidențiale un mesaj înainte de turul doi de duminică, 24 noiembrie. Politicianul spune că următorul președinte trebuie să continue proiectele bune începute deja în România. 

Mesajul lui Adrian Năstase înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale

Adrian Năstase a făcut găsit 10 motive pentru care Klaus Iohannis nu este un candidat bun pentru următorii 5 ani. Fostul ministru de externe al României a scris pe blogul personal că viitorul mandat prezidențial trebuie să ducă mai departe proiectele bune începute în țara noastră.

ADVERTISEMENT

Politicianul este de părere că felul în care actualul președinte a condus țara în ultimii ani „reprezintă o probă negativă”. De asemenea, Adrian Năstase își pune toate speranțele în Viorica Dăncilă dorindu-și ca șefa PSD să preia măcar una dintre ideile sale în mandatul ei.

„De aceea, îmi pun speranța că Viorica Dăncilă ar putea să preia în mandatul său unele dintre aceste idei”, a scris Adrian Năstase.

ADVERTISEMENT

Adrian Năstase propune 10 piloni pe care se poate sprijini un mandat al dezvoltării în România

„În opinia mea, viitorul mandat prezidențial trebuie să fie un mandat al dezvoltării și modernizării României. Un mandat al continuității lucrurilor bune începute în țară”, și-a început fostul președinte al Camerei Deputaților postarea de pe blogul personal.

  1. Revenirea la proiectul politic al reconcilierii naționale; eliminarea stilului conflictual, adversitatea inutilă și voluntarismul capriciilor iresponsabile.
  2. Instituționalizarea dialogului democratic cu toți vectorii importanți ai societății românești; în politică nu e suficient să fim buni oratori ai propriilor idei, ci, deopotrivă, trebuie să fim și foarte buni ascultători ai opiniilor celorlalți.
  3. Definirea agendei politice reale a cetățenilor.
  4. Consolitarea dimensiunii strategice a unor proiecte sociale și politice; eliberarea acțiunii politice de sub apăsarea termenului scurt.
  5. Lansarea proiectului de revizuire a Constituției, în acord cu statutul post-aderare al României și de regândire a arhitecturii instituționale a statului român.
  6. Multiplicarea legăturilor dintre decizia politică și expertiza profesională a specialiștilor.
  7. Urmărirea cu atenție a proiectelor majore de infrastructură.
  8. Având ca bază statutul României de țară membră NATO și membră a UE, precum și parteneriatele strategice – în special cel cu SUA – România își va lărgi politica externă către toate azimuturile, inclusiv prin contacte mai apropiate cu vecinii săi.
  9. Relațiile cu China și cu Rusia ar trebui definite pe o bază pragmatică, luând în considerare și modul de acțiune, pe aceste spații, al partenerilor noștri strategici.
  10. Puterea judecătorească este UNA dintre puterile statului și trebuie tratată ca atare. Pe de altă parte, justiția socială este cel puțin la fel de importantă ca și justiția penală.
ADVERTISEMENT

La finalul articolului Adrian Năstase susține că președintele actual nu va putea să-și proiecteze al doilea mandat în termenii de mai sus.