Sport

Adrian Năstase, revoltat de situația clubului Dinamo. ”Trebuie luat de la zero. Dar cum, cu cine, cu ce bani?”

Adrian Năstase, fostul șef al PSD și candidat la președinția României, deplânge soarta echipei Dinamo, retrogradată pentru prima oară în istorie. Fostul premier este un apropiat al clubului Dinamo.
09.06.2022 | 14:01
Adrian Nastase revoltat de situatia clubului Dinamo Trebuie luat de la zero Dar cum cu cine cu ce bani
Dinamo a retrogradat prima oară în istoria de 74 de ani a clubului. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Retras din viața politică, Adrian Năstase, recunoscut ca unul dintre cei mai fideli susținători ai echipei Dinamo, a vorbit despre echipa lui de suflet, după prima retrogradare din istorie.

Adrian Năstase: ”Va veni iar un antrenor, prieten cu un impresar?”

De-a lungul anilor Adrian Năstase nu a ascuns faptul că este unul dintre susținătorii echipei din Ștefan cel Mare, chiar dacă a apărut rar la meciurilor ”câinilor”.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe blogul personal, fostul prim-ministru al României a analizat situația în care a ajuns echipa lui de suflet după barajul de menținere/promovare în Casa Pariurilor Liga 1. Problema financiară, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, este cea mai acută.

”Sunt dinamovist de la 7 ani. Am făcut sport la Dinamo. Țin cu echipa de fotbal a lui Dinamo, dar m-a durut sufletul când, după meciul cu U Cluj, un prieten mi-a spus: «Atâta pot, nu pot mai mult».

ADVERTISEMENT

Acum, totul trebuie luat de la zero. Dar cum, cu cine, cu ce bani? Va veni, din nou, un antrenor, prieten cu un impresar, care să aducă jucători second hand de prin țări exotice?

Va fi nevoie de ani buni de investiții în jucători tineri capabili de angajament fizic și de joc creativ, nu de jonglerii cu mingea”, a scris Adrian Năstase.

ADVERTISEMENT

Adrian Năstase și ”Dosarul transferurilor”

Fostul candidat la președinția României a menționat că, în opinia lui, momentul în care fotbalul românesc a luat-o la vale a fost acela în care s-au anunțat sentințele în ”Dosarul transferurilor”.

Adrian Năstase pune pe seama intruziunii factorului politic în sport, decăderea echipelor de fotbal, dar și dispariția finanțatorilor din sportul românesc.

ADVERTISEMENT

”Nu trebuie să ne mirăm. În fotbalul intern, după ce DNA-ul a făcut curățenie în finanțatori, asistăm la o agonie continuă. Echipele noastre se completează cu jucători reciclați aduși de pe alte continente și sunt se pare, în continuare, incapabile să participe, cu succes, la competițiile internaționale.

Încearcă să supraviețuiască, cu bani din drepturi de televizare și unele vânzări de jucători. Aceștia trec de la o echipă la alta, fără probleme de loialități, în formule de mercenari cu istorii de 5-10 echipe pe la care se plimbă, în speranța că performanța lor se va îmbunătăți”, a mai spus Năstase.

Ce spune Adrian Năstase despre echipa națională

Fostul premier Adrian Năstase a abordat și situația echipei naționale a României, învinsă la debutul în ediția 2022 a Ligii Națiunilor.

”O echipă pestriță, cu jucători de rezervă adunați de pe la diverse echipe din Europa. Fără coeziune în joc, fără scheme tactice dobândite la antrenamente comune. 

În urmă cu ani, jocul de fotbal era dominat de jucători capabili de driblinguri prelungite. Talia jucătorului conta mai puțin sau, de fapt, erau favorizați jucătorii mai scunzi.

Acum, lucrurile stau altfel. Jocul modern presupune angajament în forță, pase rapide, capacitate de joc aerian, viteză. Jucătorii noștri au fost depășiți la toate categoriile.

Nu și la tatuaje (pe mâine, pe ceafă, pe picioare) sau la tunsori, unde rivalizează cu marii jucători ai lumii”, a punctat Adrian Năstase.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el