News

Adrian Năstase: “S-ar putea ca după congres Orban să aibă nevoie de voturile PSD”. Ce spune despre campania de vaccinare

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a vorbit marți la Antena 3 despre campania de vaccinare și congresul PNL, declarând: "s-ar putea ca după congres Orban să aibă nevoie de voturile PSD".
03.08.2021 | 20:56
Adrian Nastase Sar putea ca dupa congres Orban sa aiba nevoie de voturile PSD Ce spune despre campania de vaccinare
ADVERTISEMENT

Congresul pentru alegerea noii conduceri a PNL va avea loc pe 25 septembrie, principalii candidați fiind Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Năstase a avut mai multe intervenții în ultima perioadă, analizând scena politică autohtonă, declarând recent că nu există o linie de demarcație clară între PSD și AUR.

ADVERTISEMENT

Adrian Năstase: “Poate Orban va avea nevoie de voturile PSD”

“Credeți că va pica guvernul Cîțu dacă premierul pierde alegerile din PNL?”

“Nu, nu cred, de obicei se găsesc soluții de rezervă, este vorba de interese economice, de presiunea primarilor și consilierilor din țară, iar aceștia îi vor ține la masă cu mâinile legate pe cei din conducerea partidului.”

Răzvan Dumitrescu: “Dacă Cîțu va câștiga, îl va da afară pe Orban?”

Adrian Năstase: “Nu cred că îl dă afară, dar îi va crea o mare problemă în ceea ce înseamnă conducerea Camerei Deputaților.

ADVERTISEMENT

În regulamentul Camerei se spune că președintele, cel care are un mandat de patru ani, poate fi schimbat numai de către grupul său parlamentar. S-ar putea ca Orban să aibă nevoie de voturile PSD-ului pentru a rămâne președinte al Camerei.”

Răzvan Dumitrescu: “Domnul Iohannis îl preferă pe Cîțu?”

Adrian Năstase: “Bănuiesc că are prieteni apropiați, cred că între Orban și Cîțu îl preferă pe Cîțu, pentru că este mult mai apropiat de linia sa transnațională, o linie care e legată de o politică europeană, de Bruxelles, spre deosebire de Orban care este mai legat de opțiuni mai conservatoare.”

ADVERTISEMENT

Năstase, despre vaccinare: “Pentru mine a fost o chestiune simplă”

“Eu cred că este vorba de lipsa de încredere în autorități. Neparticiparea la vot la ultimele alegeri arată o lipsă de încredere în autorități.

Pentru mine, chestiunea aceasta a fost destul de simplă, nu sunt medic, pot să citesc unele lucruri să le înțeleg în zona de medicină. Pot să înțeleg cum sunt unii sunt rezervați în legătură cu vaccinarea, dar eu am încercat să iau exemplul a ceea ce s-a întâmplat în Israel.

ADVERTISEMENT

Faptul că o țară care a pierdut așa de mulți oameni în al Doilea Război Mondial a luat această decizie de a vaccina întreaga populație înseamnă o responsabilitate foarte mare. 

Sunt alții care sunt împotrivă, eu cred că guvernul ar fi trebuit să aibă o comunicare mai bună, eu nu cred că e bine să aruncăm vaccinul pe care am dat sume importante în loc să îl folosim pentru vaccinare. 

Fiecare trebuie să se gândească la sănătatea lui și a celor din jurul lui. Dacă sunt probleme legate de achiziții sau diferite lucruri legate de pandemie, de acestea trebuie să se ocupe instituțiile statului”, a declarat Adrian Năstase la Antena 3.

ADVERTISEMENT