Sporturi

Adrian Năstase vrea ca Simona Halep să fie decorată cu ordinul „Steaua României”

14.07.2019 | 13:18
Adrian Nastase vrea ca Simona Halep sa fie decorata cu ordinul Steaua Romaniei

Fostul premier al României Adrian Năstase a urmărit entuziasmat meciul câștigat de Simona Halep în fața Serenei Williams la finala de la Wimbledon. Năstase are și o propunere pentru Klaus Iohannis și cere ca sportiva română să primească distincția „Steaua României”. Fostul lider PSD a vorbit și despre cele mai importante calități care o descriu pe noua campioană de la Wimbledon.

Adrian Năstase a urmărit-o pe Simona Halep în finala de la Wimbledon

Într-o postare pe blogul personal, Adrian Năstase a scris un scurt editorial despre prestația Simonei Halep din finala de la Wimbledon. Acesta a enunțat și care sunt principalele calități ale Simonei care au ajutat-o în carieră: „M-am bucurat enorm privind si eu, cu emoție, meciul Simonei Halep din finala de la Wimbledon. M-am întrebat încă o dată – oare ce calități o caracterizează în primul rând. Perseverența și voința de a câștiga – cred”, a scris Năstase pe blog.

Năstase a avut cuvinte mari și pentru adversara Simonei, legendara Serena Williams: „În ceea ce privește competiția, în timp, cu puternica Serena Williams, mi se pare că se aplică paradoxul lui Zenon, în care, până la urmă, broasca țestoasă îl întrece pe Ahile, cel iute de picior. Cu perseverență, cu forță mentală, Simona Halep a realizat o victorie uriașă. O victorie pentru România”.

Adrian Năstase vrea ca Simona Halep să primească ordinul „Steaua României” *foto: hepta.ro
Adrian Năstase vrea ca Simona Halep să primească ordinul „Steaua României” *foto: hepta.ro

Adrian Năstase vrea ca Simona Halep să primească „Steaua României”

Nu în ultimul rând, Adrian Năstase îi cere președintelui Iohannis să îi acorde campioanei române ordinul Steaua României: „Mai este ceva. Tenisul este văzut ca un sport al elitei. Victoria unei românce pe iarbă de la Wimbedon și intrarea ei în All England Club au oferit o satisfacție enormă pentru cei din țară care, în ultimul timp, au avut un sentiment de marginalizare într-o Europa aristocratică și colonială. Așa încât ideea de a i se acorda ordinul Steaua României noii regine a tenisului mondial mi se pare absolut firească.”