Fotbal intern

Adrian Niță e cel mai nou pariu al lui Gigi Becali. Clauza uriașă pe care i-a pus-o puștiului de la FCSB

18.12.2020 | 11:48
Adrian Nita e cel mai nou pariu al lui Gigi Becali Clauza uriasa pe care ia puso pustiului de la FCSB
ADVERTISEMENT

Adrian Romeo Niță (17 ani) e următorul star de la FCSB în viziunea lui Gigi Becali. Mijlocașului împrumutat la Turris în acest sezon i-a fost pusă o clauză de reziliere de 150 de milioane de euro.

Deși va juca în Liga 2 până la finalul sezonului, Niță l-ar putea îmbogăți pe Becali dacă planurile finanțatorului de la FCSB vor da roade.

ADVERTISEMENT

În sezonul 2020-2021, Adrian Niță a jucat 15 meciuri pentru Turris și a marcat patru goluri. În vară, FCSB i-a împrumutat la Turnu Măgurele și pe Octavian Popescu, dar acesta a fost rechemat sub comanda lui Toni Petrea.

Adrian Niță, viitoarea vedetă a lui FCSB. Gigi Becali i-a pus clauză de 150 de milioane de euro

În acest sezon, Adrian Niță a jucat 14 meciuri în Liga 2 și unul în Cupa României. Cele patru goluri pe care le-a marcat pentru Turris au fost în partidele din campionat, două cu CSM Reșița (41) și două cu Pandurii Tg. Jiu (0-5).

ADVERTISEMENT

Gigi Becali este atât de încântat de puștiul în vârstă de 17 ani, încât i-a pus o clauză de reziliere de 150 de milioane de euro. O sumă colosală, în comparație cu ce vrea latifundiarul din Pipera pe fotbaliști ca Dennis Man sau Florinel Coman, 15 milioane de euro.

Născut pe 8 martie 2003, la Slatina, Adrian Niță este un fotbalist de picior stâng, care poate evolua atât ca extremă stânga, cât și ca extremă dreapta. În tricoul roș-albastru, Niță are șase apariții și o pasă de gol, iar la finalul sezonului 2019-2020 și-a trecut Cupa României în CV.

ADVERTISEMENT

În Liga 1, Adrian Niță a debutat pe 21 iunie 2020, în remiza cu Gaz Metan Mediaș, scor 2-2.

  • 150 de mii de euro este cota lui Adrian Niță pe site-ul transfermarkt.com.

Mihai Stoica este cel mai mare susținător al lui Adrian Niță

Adrian Niță nu este doar pariul lui Gigi Becali, ci și al lui Mihai Stoica. Managerul general de la FCSB a folosit termeni laudativi la adresa mijlocașului ovensiv, pe care îl consideră unul dintre cei mai promițători fotbaliști din pepiniera roș-albaștrilor.

„Pe Niță îl văd că pe cea mai mare speranță a academiei noastre. E născut în 2003, e mai mic și decât Ianis Stoica. Niță va ajunge un fotbalist de care se va auzi, vă spun asta cu certitudine! A subordonat deja Dinamo la categoria lui de vârstă. O să auziți de el”, a fost declarația lui Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 14,75 este cota pentru „1 pauză / x final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT