Fotbal intern

Adrian Niță, pariul lui Meme Stoica, a debutat la FCSB: “E cea mai mare speranță a academiei”

26.09.2019 | 23:17
Adrian Nita pariul lui Meme Stoica a debutat la FCSB E cea mai mare speranta a academiei

Adrian Niță a debutat la FCSB în meciul cu Metaloglobus din șaisprezecimile Cupei României. Jucătorul de 16 ani este un produs al academiei “roș-albaștrilor”, iar, de-a lungul timpului, fostul director sportiv Mihai Stoica a avut doar cuvinte de laudă la adresa mijlocașului lateral.

Adrian Niță, debutantul FCSB-ului din meciul cu Metaloglobus

Adrian Niță a fost introdus pe teren de Bogdan Argeș Vintilă în a doua parte a meciului pe care FCSB îl susține împotriva celor de la Metaloglobus, în șaisprezecimile Cupei României. Fotbalistul de 16 ani este un produs al academiei vicecampioanei și s-a făcut remarcat în această toamnă în Liga Elitelor, competiție dedicată jucătorilor sub 19 ani, când a marcat un gol și a oferit 3 assist-uri în victoria obținută de FCSB, scor 8-1, cu CSA Steaua.

Adrian Niță a recunoscut că fotbalistul pe care îl apreciază cel mai mult este Lionel Messi, cu care are în comun poziția, ambii jucând în banda dreaptă a atacului: “Messi e modelul meu. Cateodata îmi ies lucrurile pe care le face și el, încerc să îl copiez pe cât posibil, mă uit la filmutele“.

Adrian Niță este un produs al academiei FCSB. Sursă Foto: Facebook
Adrian Niță este un produs al academiei FCSB. Sursă Foto: Facebook

Pariul lui Mihai Stoica

Mihai Stoica, fostul director sportiv de la FCSB, a declarat că Adrian Nițu este unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din academia vicecampioanei: “Pe Niță îl văd că pe cea mai mare speranță a academiei noastre. E născut în 2003, e mai mic și decât Ianis Stoica. Niță va ajunge un fotbalist de care se va auzi, vă spun asta cu certitudine! A subordonat deja Dinamo la categoria lui de vârstă. O să auziți de el” .

Datorită acestui fapt, în perioada petrecută de Meme la “roș-albaștri”, Nițu a fost luat în cantonamente cu echipa mare, lucru despre care fotbalistul spune că a contat enorm în dezvoltarea sa: “M-au ajutat mult cantonamentele cu echipa mare, am fost bagat în seamă. Pintilii m-a ajutat mult, ne înțelegem foarte bine. La fel și cu Moruțan“.

Tags: