News

Adrian Petre, despre oferta lui Gigi Becali: “FCSB nu m-a vrut cu adevărat”

02.05.2018 | 18:32
Adrian Petre despre oferta lui Gigi Becali FCSB nu ma vrut cu adevarat

Adrian Petre a plecat de la UTA pentru o sumă record în istoria clubului arădean, 500.000 de euro, iar acum este golgheter în Danemarca. FANATIK.RO a vorbit cu cel mai promiţător atacant român din noul val, omul de gol al naţionalei de tineret şi speranţa României că se pot întoarce vremurile când vârfurile puternice, de careu, precum Viorel Moldovan sau Ionel Ganea, ne aduceau mari bucurii.

Adrian Petre, puştiul crescut de Atletico la Arad şi desăvârşit de UTA, a discutat despre ofertele de la granzii din Liga 1, despre şocul pe care l-a avut la contactul cu civilizaţia din străinătate, dar şi despre planurile de viitor într-un interviu

Salut, Adrian. Dai gol după gol la Esbjerg şi eşti printre cei mai lăudaţi fotbalişti ai echipei. Cum a fost adaptarea în Danemarca?

– La inceput mi-a fost relativ dificil. Plecam pentru prima oară de lângă familie şi am fost nevoit să trăiesc şi să mă descurc singur. Acum, totul este în regulă, am depăşit aşa-zisa perioadă de acomodare.

Cum te-au primit fanii?

– Suporterii m-au primit iniţial cu reţinere. Eram totuşi un fotbalist de 19 ani venit să îi ajute să promoveze. S-au lămurit însă repede că transferul meu a fost unul inspirat şi acum sunt preferatul lor. Îi simt foarte apropiaţi faţă de mine şi de echipă.

Cum este mâncarea în Danemarca? Au şi ei sarmalele lor?

– Este extrem de diversificată, bazată foarte mult pe hrană sănătoasă, bio. Ăsta este un mare avantaj pentru un sportiv de performanţă.

În România mai există probleme financiare, salariile mai întârzie… În Danemarca ai avut probleme de acest gen?

– Nu există aşa ceva. Danemarca e o ţară civilizată, în fotbalul danez activează oameni profesionişti, cu respect faţa de jucători.

“Aici avem la dispoziţie şi persoane care se ocupă de pedichiura noastră!”

Care este diferenţa între Liga a 2-a din România şi cea din Danemarca?

– Diferenta se face în primul rând la logistică şi la detalii importante, cum ar fi condiţiile şi metodele de pregătire, de refacere, de alimentaţie şi atenţia la fiecare detaliu de organizare. Ce poţi să spui mai mult când avem la dispoziţie inclusiv persoane care se ocupă de igiena fotbalistică, gen pedichiură personală a jucătorilor?

Dacă ai face o comparaţie între fotbaliştii români şi cei danezi… Unde sunt ai noştri pe plus şi unde sunt pe minus?

– Nu sunt în măsură să fac o comparaţie corectă între jucătorii români şi cei de aici, dar pot spune doar că diferenţa dintre Adrian Petre care juca în România şi cel care este acum ţine în primul rând de mentalitate.

“Fără să fiu lipsit de modestie, era normal ca FCSB şi Dinamo să mă dorească”

Ai plecat la Esbjerg deşi aveai oferte de la FCSB şi Dinamo. De ce ai ales să faci acest pas?

– Am vrut să plec afară pentru că vizibilitatea este mult mai mare pentru jucătorii din străinătate decât în Romania, iar şansele să ajung mai târziu la un club mare au crescut considerabil.

Ce părere ai despre interesul avut de Gigi Becali pentru tine?

– Fără să fiu lipsit de modestie, consider normal interesul avut pentru mine la cifrele statistice avute. Nu a fost însă nimic serios, dacă mă doreau cu adevărat se putea face o ofertă concretă.

“Dau totul pentru România! Aştept convocarea la prima reprezentativă!”

Din Danemarca pleacă foarte mulţi jucători în Olanda, Germania şi Anglia. Tu care crezi că va fi viitorul tău pas în carieră? Unde îţi doreşti să ajungi?

– Aşa este, fotbaliştii pleacă în campionate puternice dupa ce au confirmat aici. Eu muncesc acum pentru a fi pregătit să joc mai târziu în orice campionat dintre cele enumerate. Dacă ar fi să pot alege, cred că m-ar atrage mai mult prima ligă din Spania. E visul meu să joc acolo.

Te gândeşti să te întorci şi să joci în România la un moment dat?

– Îmi doresc sa revin în ţară pe final de carieră, dar până atunci obiectivul meu este să confirm pentru o perioadă cât mai lungă în campionatele puternice din străinătate.

Eşti internaţional de tineret. Crezi că eşti pregătit să faci pasul la prima reprezentativă? Ai discutat cu Cosmin Contra?

– Eu sunt pregătit să joc pentru ţara mea oriunde sunt solicitat, din toată inima şi cu tot ce pot să dau. Aştept doar convocarea! Cu domnul Contra nu am discutat personal niciodată.

“Cu primii bani mi-am luat un abonament de tramvai!”

Care este echipa ta favorită din de peste hotare? Ai vreun fotbalist preferat?

– Iubesc atât de mult fotbalul încât mi-am ales o favorită din fiecare campionat puternic al Europei, nu am doar una singură. Cât despre jucătorul meu preferat… El este şi modelul meu în carieră: Zlatan Ibrahimovic!

Mai ţii minte ce ai făcut cu primii bani câştigaţi din fotbal?

– Sigur că da. Din primul meu salar mi-am cumpărat un abonament de tramvai… Pe vremea aceea, călătoream doar cu tramvaiul.

Care crezi că este calitatea ta principală din punct de vedere sportiv?

– Faptul că sunt un adept al jocului colectiv, chiar daca poziţia de atacant presupune mult oportunism. Nu mă gândesc înainte de meci la nimic altceva decât ca echipa să câştige. De la această dorinţă pleacă toate celelalte calităţi pe care las specialiştii să le descopere.

Dacă un junior ar veni şi te-ar ruga să îi dai un sfat, ce i-ai spune?

– Să nu-şi piardă încrederea în el niciodată, să nu se abată de la obiectivul pe care şi l-a propus şi să nu uite că secretul succesului e munca. Eu, persoanl, nu am un anume motto în viaţă. Prefer să iau mereu lucrurile aşa cum vin, zi de zi, pregătit să mă adaptez oricărei situaţii.

13 goluri a marcat Adrian Petre pentru Esbjerg, care ocupă locul 2, de play-off, în Liga a 2-a din Danemarca, la un punct în urma liderului Vejle

300 de mii de euro este cota lui Adrian Petre conform transfermarkt