Fotbal intern

Adrian Porumboiu, acuze dure la adresa conducerii CCA: ”E gravă treaba asta”

08.03.2021 | 12:06
Adrian Porumboiu acuze dure la adresa conducerii CCA E grava treaba asta
ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu a lansat o serie de acuze dure la adresa conducerii CCA pentru situația în care se află arbitrajul românesc și a spus că implementarea sistemului VAR este absolut necesară.

Aproape după fiecare meci conducători de club din Liga 1 arată cu degetul către arbitrii și blamează prestațiile slabe ale acestora.

ADVERTISEMENT

În schimb, Kyros Vassaras, șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor din România, spune că în opinia sa este absolut normal ca arbitrii să greșească și apără deciziile celor pe care îi consideră expuși multor factori care le îngreunează munca.

CCA este acuzată de Adrian Porumboiu că este condusă de foști arbitri corupți

”Înainte știam cine le dădea temele arbitrilor și cine îi pregătea. Cineva mi-a zis cu lux de amănunte ce instructaje primeau arbitrii. Din păcate, arbitrii care făceau ce făceau, sunt acum membrii în CCA! E gravă treaba asta! Problema e că nu are cine să îi pregătească!”, sunt acuzele pe care Adrian Porumboiu le-a adus celor de la CCA.

ADVERTISEMENT

”Vedeți, așa a schimbat așa mult Burleanu la FRF, încât ce a fost bun a continuat. Vassaras a fost numit de Mircea Sandu. Cei prin Comisie sunt aceiași de la Mircea Sandu. Îmi spuneți mie că lucrurile sunt corecte? Oare cei care făceau aranjamente nu sunt tot acolo? S-au dat cu noua putere… E la fel ca în politică”, a declarat fostul arbitru pentru gsp.ro.

Federația, principala vinovată că nu există VAR în România

Adrian Porumboiu și-a exprimat punctul de vedere și în ceea ce privește implementarea sistemului VAR în Liga 1 și arată cu degetul înspre FRF și LPF, care tărăgănează acest proces, dar crede că marea problemă este la Casa Fotbalului.

ADVERTISEMENT

”Nici acum nu sunt lucrurile curate. Când o să apară VAR, lucrurile se vor mai limpezi. Certa dintre FRF și LPF este o ceartă inutilă între incompetenți. Ambele tabere nu-și cunosc atributele. Cei de la Ligă pare că promovează aceste idee salvatoare pentru arbitraj.

LPF trebuie să asigure infrastructura, iar FRF trebuie să achite instruirea arbitrilor. Trebuie să fie implementat VAR! Cred că încăpățânarea mai mare vine de la FRF. Arbitrii sunt în ograda ei, ar fi incorect ca LPF să plătească. FRF trebuie să asigure arbitraje care nu sunt părtinitoare! E simplă treaba!”, a încheiat Porumboiu.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții cluburilor din Liga 1 au hotărât în cadrul Adunării Generale a LPF să se adreseze Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne pentru a fi mediat conflictul cu FRF pe tema arbitrajului video.

ADVERTISEMENT