Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Adrian Porumboiu, analiza arbitrajului din România – Olanda 0-3: „Asta e nota pe care i-aș da-o!”. Unde a greșit „centralul”

Adrian Porumboiu a acuzat arbitrajul defavorabil din meciul istoric al echipei naționale a României, contra Olandei, din optimile EURO 2024.
03.07.2024 | 22:22
Adrian Porumboiu analiza arbitrajului din Romania  Olanda 03 Asta e nota pe care ias dao Unde a gresit centralul
Adrian Porumboiu, clar cu privire la arbitrajul din meciul cu Olanda / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României a visat la un rezultat pozitiv în optimile de la turneul final din Germania. Din păcate, băieții lui Edi Iordănescu au fost eliminați de Olanda, care a fost net superioară.

Arbitraj impecabil, spune Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu apreciază arbitrajul de la partida România – Olanda că unul bun, cu doar o singură greșeală. Felix Zwayer, conform vasluianului, ar fi greșit doar la faza lui Alibec, care a oprit un contraatac periculos la 1-0.

ADVERTISEMENT

„Nu, nu ne-a furat nimeni. A fost doar o fază pe care n-a judecat-o cum trebuie. La acea faza a lui Alibec. Dacă ieșea un contraatac.. Tocmai de aia, am spus că nu a influențat, doar o faza. A existat o faza care la nivelul arbitrilor nu trebuia să judece că lovitura liberă indirectă.

Nu a ridicat piciorul atât de sus, mai curând era o autopericlitare. Tehnic vorbind. O notă de trecere. E greu acum, el e pe la 8-8 și ceva. Sunt foarte multe criterii, nu mai e doar o simplă notă.

ADVERTISEMENT

Categoric, cele două faze invocate de mai mulți ziariști olandezi, chiar, ar fi fost 11 metri la faza cu Hagi. Acolo a jucat mingea, a lovit mingea, iar antebrațul s-a dus deasupra. N-a fost nicio intenție, cu totul involuntar.

Decizia e corectă, ca și la Mogoș, care s-a văzut că fundașul e mai puternic decât răzeșul meu de la Vaslui, e mai rezistent. Alimentația de la mic copil, acum e mare, n-a fost suficientă. N-ai ce să reproșezi arbitrului. Mult puf în el (n.r. Mogoș)“, a spus Adrian Porumboiu.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, dur cu echipa națională

Rival al lui Porumboiu în trecut, Gigi Becali a fost extrem de dur cu echipa națională, spunând că scorul e mic. Latifundiarul din Pipera crede că trupa lui Edi Iordănescu a evitat un eșec foarte dur cu Olanda.

“Toate au fost în favoarea noastră. Semnele erau să trecem. Am dat un gol şi de pe ultimul loc am trecut pe primul loc. Eu nu visam că putem să batem Olanda, putem să câştigăm cu ei doar dacă vrea Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

Dacă ne lasă Dumnezeu la plutire, ne spulberă. Poţi să te pui cu ei? E diferenţă că de la cer la pământ. Te baţi Dacia cu Rolls Royce. Ăia au jucători de 200 de milioane, noi costăm 50 de milioane toţi.

Nimic. Mă gândeam, la atâtea ratări… Trebuia să fie 17-0 la un moment dat. Am zis că dăm un gol norocos şi apoi intrăm cu ei în prelungiri, la 11 metri. Înţelegi? Ăsta era gândul meu”, a spus Gigi Becali.

ADVERTISEMENT