Fotbal intern

Adrian Porumboiu, atac devastator la conducerea FRF: „Niște popândăi conduc fotbalul românesc”

04.04.2021 | 12:12
Adrian Porumboiu atac devastator la conducerea FRF Niste popandai conduc fotbalul romanesc
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu, fostul arbitru internațional și finanțator la FC Vaslui, a tunat la adresa conducătorilor Federației Române de Fotbal, pe care îi consideră responsabili de dezastrul de la echipa națională.

Debutul nefast al României în campania de calificare la Cupa Mondială de anul viitor a reaprins disputa dintre Adrian Porumboiu și oficialii Federației. Afaceristul a reiterat faptul că Răzvan Burleanu, actualul președinte al FRF,  și echipa lui nu ar trebui să mai conducă fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Aprig contestatar și al lui Mircea Sandu, fostul președinte al FRF, Adrian Porumboiu aproape că îl regretă pe acesta motivând că predecesorul lui Burleanu ”măcar era om de fotbal”.

Adrian Porumboiu, atac fără milă la adresa lui Răzvan Burleanu: „Niște popândăi conduc fotbalul românesc”

Reacția fostului patron de la FC Vaslui față de conducerea FRF nu este nouă. Afaceristul a devenit în timp unul dintre cei mai mari contestatari ai actualei conduceri a Federației, oameni despre care spune că sunt ”niște popândăi”, vinovați de decăderea fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

„Nu am avut niciun fel de emoție că s-ar fi putut întâmpla altfel lucrurile. Noi nu înțelegem că nu ultimii antrenori ai echipei naționale sunt problema, ci problema pleacă de la administrație, de la cei care conduc FRF, de la persoanele care nu au nicio legătură cu fotbalul. Nu a făcut nimeni atâta praf cât au făcut ei acolo.

Eu eram bucuros că a plecat Mircea Sandu, deși el făcea parte din fotbal, dar ce a rămas după aceea… Au venit niște oameni de nicăieri și au fost puși să conducă o Federație. Ce să meargă bine? Eu sunt indignat de altceva. Impostori care ajung fără niciun fel de merit profesional, iar când ajung acolo se cred mari și tari. Așa se întâmplă și în politică, dar și în fotbal.

ADVERTISEMENT

S-a ajuns ca Hagi, care e cel mai cel din fotbalul românesc, să fie marginalizat, la fel și Gică Popescu și alți jucători de calibru. Mă enervează faptul că nu știu să respecte. Au fost aduși niște popândăi ca să conducă fotbalul românesc. Nu se va întâmpla în viitorul apropiat să avem rezultate”, a tunat Adrian Porumboiu, la Pro X.

Răzvan Burleanu a fost fiu de fotbalist și cam atât

Răzvan Burleanu este președintele FRF din martie 2014. Cu o zi înainte de scrutin, principalul favorit al alegerilor, Gică Popescu, a fost arestat în Dosarul Transferurilor.

ADVERTISEMENT

De atunci și până azi, Adrian Porumboiu nu a ratat nicio ocazie să-l acuze pe șeful Federației că este susținut politic și că nu are competențe pentru a gestiona fotbalul românesc.

De altfel, omul numărul 1 din fotbalul autohton nu a fost vreun sportiv de performanță, renunțând la fotbal încă din adolescență. Până să ajungă președintele FRF, Răzvan Burleanu se remarcase prin activitatea în cadrul Federației Române de Minifotbal. În 2013, cu un an înainte să fie ales președinte al FRF, Burleanu devenise vicepreședinte al Federației Internaționale de Minifotbal.

ADVERTISEMENT