Fotbal intern

Adrian Porumboiu atacă dur investițiile lui Viktor Orban în România: “Tot trâmbițează că Ardealul e al lor! Nu am auzit qatarezii că vor Parisul!”

19.11.2018 | 16:09
Adrian Porumboiu ataca dur investitiile lui Viktor Orban in Romania Tot trambiteaza ca Ardealul e al lor Nu am auzit qatarezii ca vor Parisul
Adrian Porumboiu atacă dur investițiile lui Viktor Orban în România. Premierul maghiar este un împătimit al fotbalului și caută să câștige capital politic

Fostul arbitru internațional are o părere negativă legată de banii pe care Guvernul din Ungaria i-a băgat în cluburile de fotbal de la noi din țară. Adrian Porumboiu atacă dur investițiile lui Viktor Orban în România, considerând că totul reprezintă doar propagandă politică!

Porumboiu susține că Guvernul României ar trebui să aibă un răspuns cât mai tranșant în această situație și că ar trebui ca statul nostru să răspundă cu aceeași monedă, investind în echipe maghiare din apropierea graniței cu țara noastră.

Adrian Porumboiu atacă dur investițiile lui Viktor Orban în România! “Rusul de la Monaco nu a zis niciodată că vrea să arunce monegascii în mare!”

Informațiile conform cărora Guvernul din Ungaria a investit 6.5 milioane de euro în cluburile Sepsi și Csikszereda din România continuă să stârnească reacții negative la noi în țară. După ce Gigi Becali a măturat cu premierul Viktor Orban, pe care l-a numit “piticanie”, este rândul unui alt mare investitor din fotbalul românesc să arate cu degetul spre Budapesta. Adrian Porumboiu a explicat pentru FANATIK de ce banii ungurilor nu sunt bineveniți în această situație. ”Dacă o privim ca globalizare, că nu te gândești să îi cotropești, nu ar fi o problemă. Asta e de acceptat. Dar când faci totul cu scopuri politice, revanșarde, asupra unor teritorii, nu mai poți lăsa! Nu ne putem asimila. Când vorbești de ce se întâmplă, la nivel de investiții, nu e panică. Pot să vină americani, ruși. E grav însă când se întâmplă în zone problematice. Cei din Qatar nu au zis că vor să ia Parisul, nici cei din Abu Dhabi că vor Mancehsterul.

Ne deranjează propaganda asta măruntă a ungurilor, care e de neacceptat. Dacă aveau rromii o țară a lor probabil că și ei ar fi venit să investească. Putea să vină un proprietar, dar nu Guvernul. Așa ar trebui să facă și Guvernul României, la graniță acolo, câteva echipe. Ungurii tot trâmbițează că Ardealul e al lor. Nu pleacă de la Viktor Orban, ci de la cine acceptă pe teritoriul României. Dacă Statul vrea asta… E o problemă de bun-simț! Ce refuzăm noi ca nație în ultimul timp? Dacă veneau și erau firme private, mai ziceai… Dar Guvernul de la Budapesta o fi ca ăla de la Qatar. Poate cuceresc qatarezii Parisul. Niciuna nu avea pretenții teritoriale… La Monaco este un rus, dar nu a zis niciodată că vrea să scoată monegascii din teritoriu și să îi arunce în mare…”, a declarat Adrian Porumboiu pentru FANATIK.

Adrian Porumboiu
Adrian Porumboiu este convins că banii de la Budapesta au în spate interese politice

Comparația Uefa Champions League – UE: „Unii sunt mai cu moț, alții mai fără moț!”

Milionarul nu se rezumă la ce se întâmplă cu Ungaria și trage un semnal de alarmă pentru România la nivelul UE. Porumboiu consideră că formatul din Champions League discriminează țările mai sărace! “Problema asta ori o tratezi serios, ori o lași să cadă în derizoriu. Probabil că fotbalul atrage și ungurii arată că îi interesează. E mai mult decât un joc. Uitați-vă la formatul de Champions League și uitați-vă și UE cum copiază.

Cluburile mari joacă doar între ele și împart sute de milioane. Așa fac și Germania, Franța, Spania, Italia… E o similitudine ce se întâmplă în societate. Țări mai cu moț și țări mai fără moț. Unele îți dicteză dansul. Bați patru pași la stânga și doi la dreapta altfel te scoatem din UE! S-a făcut un format ca să nu joace și din Albania și din alte țări… De ce să ne încurcăm cu albanezi, cu români, cu bulgari… Așa s-a ajuns: Anglia are 5 campioane, Italia are 4 campiaone, Spania are 5 campioane, iar țările mici nu mai au deloc campioane! Cine are bani mulți o să aibă și mai mulți, cine are puțini o să aibă și mai puțini. Sunt state mai state decât altele!”, spune fostul patron de la Vaslui.