Sport

Adrian Porumboiu, declarație fără menajamente despre Mirel Rădoi: „N-a depășit faza adolescenței!” Exclusiv

Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA și finanțator al clubului FC Vaslui, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre partida de maximă importanță pe care România o va avea cu Islanda, în preliminariile CM 2022.
11.11.2021 | 11:21
Adrian Porumboiu declaratie fara menajamente despre Mirel Radoi Na depasit faza adolescentei Exclusiv
Adrian Porumboiu, declarație fără menajamente despre Mirel Rădoi: „N-a depășit faza adolescenței!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Partida România – Islanda se va disputa joi, de la ora 21:45, pe stadionul „Steaua”. În prezent, trupa lui Mirel Rădoi se află pe locul 2 din grupa J, cu 13 puncte obținute după opt meciuri jucate.

Adrian Porumboiu, declarație fără menajamente despre Mirel Rădoi

Fostul arbitru FIFA s-a arătat deranjat de faptul că, după partida România – Armenia, 1-0, din luna octombrie, Mirel Rădoi a anunțat că va părăsi postul de selecționer, la finalul acestor preliminarii.

ADVERTISEMENT

„Dacă ne calificăm, cum să plece (n.r. Mirel Rădoi)? Acum, se alintă și el. Să lase alintăturile astea, că nu țin. Aici este vorba de naționala României, nu de o echipă de prin țările arabe.

El e antrenorul naționalei României și, pentru el, trebuie să fie mai mult decât un titlu de glorie. Dacă nu gândește ca lumea și nu transmite jucătorilor că ținta finală este Campionatul Mondial, vă dați seama ce atmosferă poate să creeze”, a declarat Adrian Porumboiu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu: „N-a depășit faza adolescenței!”

„Ești antrenor, ești bărbat și trebuie să spui: «Da, domne, merg până la calificare. Nu mă calific, plec». Cred că n-a depășit faza adolescenței. Dar nu te comporți așa când vorbești de echipa națională a României.

El ar trebui să se gândească la meci, nu că va pleca. Eu am vorbit numai la superlativ despre el, dar când văd șovăirile astea că pleacă, că nu pleacă…

ADVERTISEMENT

Din fericire, există o generație bună de fotbaliști la nivelul echipei naționale. E păcat că nu sunt spectatori. Dar, eu sunt optimist că putem să ne calificăm”, a mai spus Adrian Porumboiu.

La conferința de presă premergătoare partidei cu Islanda, Mirel Rădoi a declarat faptul că o decizie, în privința viitorului său pe banca naționalei, va fi luată după meciul cu Liechtenstein, de duminică.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu: „Principalii adversari sunt cei care trebuiau să gândescă și cu capul!”

Totodată, Adrian Porumboiu a avut o reacție dură la adresa autorităților, care nu permit accesul spectatorilor pe stadioane, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Astfel că meciul de joi se va desfășura cu tribunele goale.

„Sunt două meciuri decisive din care trebuie să luăm șase puncte. Eu sper să le luăm, pentru că nu sunt două echipe atât de bine cotate în fotbalul european, pe de-o parte. Pe de altă parte, cele două meciuri, pentru adversarele noastre, sunt fără miză.

Eu cred că principalii adversari sunt taman cei care trebuiau să gândescă și cu capul, nu numai cu picioarele și să permită spectatorilor vaccinați să intre pe teren. Era o chestie de civilizație, de respect față de cei care s-au vaccinat și era și un îndemn pentru ceilalți să se vaccineze, ca să poată participa pe toate stadioanele la meciuri.

Dar ne-am obișnuit cu faptul că la noi e ca la nimeni. Dacă oamenii erau vaccinați, trebuiau să dea drumul la spectatori, măcar 50 la sută.

Eu sunt ferm convins că vom câștiga cele două meciuri și sunt optimist în privința barajului. Barajul este cel mai greu, dar și acolo orice este posibil. Naționala României poate să se autodepășească și să se califice la Campionatul Mondial, pentru că avem un nucleu de jucători”, a adăugat Adrian Porumboiu.

Adrian Porumboiu: „Nu cred că te poți baza pe Enes Sali!”

În încheiere, fostul finanțator de la FC Vaslui a vorbit despre convocarea inedită, la naționala „mare”, a lui Enes Sali, care are doar 15 ani.

„Pe Enes Sali îl bagi dacă merită, nu ca să dobori un record. Dacă ai încredere că poate să facă ceva, îl bagi. Dar nu cred că te poți baza pe copil. E talentat puștiul, dar mai are mult de muncit”, a încheiat Adrian Porumboiu.

  • 3 este locul ocupat de România în grupa J

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,80 este cota pentru „sub 2.5 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT