ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Adrian Porumboiu, dezvăluiri grave despre cum se câștiga titlul în România: „Se juca și pe urmă venea cineva…”

Autor: Francisc Oprea | 15.12.2019 | 20:07
Adrian Porumboiu, dezvăluiri grave despre cum se câștiga titlul în România: „Se juca și pe urmă venea cineva...”
Adrian Porumboiu, fostul patron de la FC Vaslui. Sursă Foto: Sportpictures

Adrian Porumboiu a dezvăluit lucruri grave din perioada în care patrona clubul FC Vaslui. Fostul mare arbitru declară că multe dintre titlurile din acea vreme erau câștigate în birouri, dar în ultimii ani situația s-a îmbunătățit, fotbalul românesc fiind curat.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu, dezvăluiri grave

Adrian Porumboiu a format o echipă importantă pentru fotbalul românesc la FC Vaslui, ce s-a concretizat și în participări în cupele europene, dar nu a reușit să câștige niciodată titlul. Fostul mare arbitru dezvăluie că, în perioada în care activa în fotbal, campionatele se decideau departe de gazon, în birouri.

Adrian Porumboiu a vorbit și despre performanțele realizate de CFR Cluj în acest sezon, club pe care l-a acuzat în trecut pentru aranjamente.

ADVERTISEMENT

„În România cred că ultimii doi – trei ani de zile dacă s-au luat campionate pe corecte. Restul sunt campioane aranjate pe sub masă.

Doar când a fost o distanță mare, de exemplu Timișoara avea echipă, Rapid, Dinamo, Urziceniul avea echipă. Erau șase-șapte echipe care se băteau la tiltu. Atunci se juca și pe urmă venea cineva și…

ADVERTISEMENT

La CFR Cluj, îi apreciez pentru ce fac acum, acum joacă curat, îi laud tot timpul, este o diferență esențială. Patronul care este acolo merită toate felicitările pentru că e om de valoare care a investit mult în jucători”, a declarat Adrian Porumboiu la Realitatea Sportivă.

Cum s-a produs ruptura dintre Porumboiu și Dumitru Dragomir

Adrian Porumboiu declară că se cunoaște cu Dumitru Dragomir de 50 de ani, dar între ei a intervenit o ruptură după ce FC Vaslui a refuzat să-l voteze pe „Corleone” la alegerile pentru șefia LPF din 2014.

ADVERTISEMENT

Cu Mitică mă cunosc de 50 de ani. Decizia de a nu-l vota Vasluiul nu a avut nicio legătură cu Ponta.

Comisiile erau la Ligă și au dat două decizii eronate, prin care FC Vaslui a pierdut două titluri. Mi se părea corect ca acele comisii să fie schimbate.

ADVERTISEMENT

Am spus nu se poate. Acesta a fost motivul profesional și a mai fost un motiv personal pe care nu vreau să-l divulg. El s-a supărat, e dreptul lui. Dar nu a picat din cauza unui vot de la Vaslui, mai erau 17 voturi, susține Porumboiu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!