Fotbal international

Adrian Porumboiu, după ce UEFA l-a iertat pe Colțescu. „Noi nu suntem rasiști, suntem doar fraieri!”

11.02.2021 | 16:56
Adrian Porumboiu dupa ce UEFA la iertat pe Coltescu Noi nu suntem  rasisti suntem doar fraieri
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai buni arbitrii români din toate timpurile, a reacționat vizavi de decizia UEFA de a nu-l acuza pe Colțescu de rasism.

Fostul finanțator de la FC Vaslui a mărturisit că nu se aștepta la această decizie pentru că, în opinia lui, arbitrii români nu sunt apreciați de forul continental.

ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitru admite, totuși, că s-a făcut dreptate în acest caz și că decizia UEFA este una normală.

Ce spune Adrian Porumboiu după ce UEFA l-a iertat pe Sebastian Colțescu: „Noi nu suntem xenofobi sau rasiști, noi suntem doar fraieri, din păcate”

Afaceristul român spune că Sebastian Colțescu nu merita să treacă prin toată această poveste și că atitudinea lui nu a fost una ofensatoare. Mai mult, Porumboiu a folosit un limbaj explicit pentru a explica imaginea sportivilor și a arbitrilor români în Europa.

ADVERTISEMENT

”E o veste bună pentru el și pentru noi, toți românii. El oricum era din alt film în toată acea întâmplare, el plutea, nu știa ce se întâmplă. Noi, românii, suntem mereu jigniți, iar dacă un românaș scoate ceva, e vai de el. Noi nu suntem xenofobi sau rasiști, noi suntem doar fraieri, din păcate”, a spus Porumboiu, la Digisport.

Fostul arbitru internațional s-a poziționat de partea lui Sebastian Colețscu, imediat după izbucnirea scandalului, de la începutul lunii decembrie.

ADVERTISEMENT

De unde a pornit scandalul

În minutul 13 al meciului dintre PSG și Istanbul Basakcehir, arbitrii Octavian Șovre și Sebastian Colțescu l-au atenționat pe Ovidiu Hațegan asupra comportamentului neadecvat al secundului echipei din Turcia, Pierre Webo, care vocifera și contesta fiecare decizie a centralului român.

Pentru a-l indica pe Webo, Colțescu a folosit expresia ”Ăla negru de acolo”, iar staff-ul tehnic al lui Basaksehir, în frunte cu Webo i-au cerut explicații arbitrului, acuzându-l de rasism. Ulterior jucătorii și staff-urile celor două echipe au refuzat să mai continue meciul, care s-a disputat a doua zi, condus de altă brigadă de arbitri.

ADVERTISEMENT

La finalul anchetei demarate de UEFA, inspectorul care a coordonat investigația a decis că expresiile româneşti „negrul ăla” şi „ăla negru” nu au conotații peiorative sau negative, conform raportului lingvistic și că nu se impun măsuri disciplinare.

ADVERTISEMENT