Sport

Adrian Porumboiu: „Lui Edi Iordănescu i se potrivește mănușă echipa națională” Peste ce antrenor a intrat la pauză. Exclusiv

Adrian Porumboiu crede că Edi Iordănescu a făcut bine că a plecat de FCSB, unde ar fi fost hărțuit în permanență de Gigi Becali și echipa națională i s-ar potrivi ca o mănușă.
14.11.2021 | 20:46
Adrian Porumboiu Lui Edi Iordanescu i se potriveste manusa echipa nationala Peste ce antrenor a intrat la pauza Exclusiv
ADVERTISEMENT

Despărțirea bruscă a lui Edi Iordănescu de FCSB, de fapt de Gigi Becali, a aprins spiritele în lumea fotbalului mioritic. Susținerea lui Edi Iordănescu și criticile la adresa lui Gigi Becali sunt unanime.

Adrian Porumboiu a lucrat cu Edi Iordănescu, la FC Vaslui, de două ori: ca jucător în sezonul 2003-2004 și ca antrenor în 2012. Are numai cuvinte de laudă pentru el…

ADVERTISEMENT

FANATIK l-a provocat la o discuție despre vremea când finanța clubul vasluian și despre obiceiurile de „capo di tutti capi” peste echipa moldoveană.

Adrian Porumboiu: „Lui Edi Iordănescu i se potrivește mănușă echipa națională” Peste ce antrenor a intrat la pauză

De câte ori v-ați băgat peste antrenor, domnule Porumboiu? Cum vă impuneați punctul de vedere în alegerea titularilor, schimbărilor?

ADVERTISEMENT

– Eu când aveam o preferință, când îmi plăcea un jucător, îi spuneam de luni antrenorului „Tu faci cum vrei tu, dar uite, părerea mea este c-ar fi bine să joci cu ăla”… (râde)

Și omul îl pregătea, îl așeza în echipă, aranja echipa ca lumea, știa ce să pregătească. Orice antrenor ascultă, până la urmă, niște recomandări pe care le face proprietarul echipei. Eu le dădeam recomandarea „în plic” de luni… să se obișnuiască din timp cu ea… (râde)

ADVERTISEMENT

Evident că mai grșeam și eu… Uite, cu Straton… antrenor era Inacio… pe la începutul lui 2012… I-am zis că ar fi bine să joace cu Straton, a pregătit toată treaba în consecință… titular era Milan Borjan, care apărase la Steaua Roșie Belgrad… și mă duc vineri la antrenament… mă duceam des la antrenamente… și-l văd pe Milan din bară-n bară, zbura și scotea toate mingile… Și i-am zis lui Inacio „Maestre, eu plec, tu revino la ideea ta… și la formula ta de echipă”. (râde)

Și a jucat cu Milan, care ne-a scos, jucam cu Miovenii, ne băteau ăia de ne ascultau cu urechea, nu ne-a mers nimic în afară de Milan… și un 11 m a apărat… se mai întâmplă și așa…

ADVERTISEMENT

Oricine mai greșește, important este să-și dea seama ce a greșit, să recunoască și să nu mai repete greșeala…

– Bine, eu am jucat fotbal, am fost arbitru… așa că dacă vine omul de la piață cu sacoșa plină de bani nu poate să facă la fel ca mine treabă în fotbal, să fim serioși… Eu eram de-o viață în fenomen, nu eram făcut la apelul de dimineață… la mulsul de dimineață… (râde)

Eram greu de păcălit… adică să mă păcălească un jucător când îmi făceam o impresie despre el… Mai ales așa, dacă vine unul cu sacoșa de bani și atât… e râsul lumii… n-are nicio treabă cu fotbalul… Eu intempestiv am intervenit o singură dată, la pauză…

Marius Șumudică a făcut schimbările „dictate” de Adrian Porumboiu și l-a bătut pe Laurențiu Reghecampf cu 3-1, de la 0-1 în pauză

Când, peste ce antrenor, la ce meci?

– Jucam cu ăsta cu plasa… (râde) … cu sacoșa de bani… la mine, la Vaslui… la pauză avea 1-0 și vine la mine, sus, la oficială și-mi zice „Te-ngrop, îți mai dau două!”… Du-te, mă, de-aici… m-am enervat și am coborât la cabine… am cerut două schimbări și i-am dat 3-1 (n.a – FC Vaslui – FCSB 3-1 pe 27 august 2012)… Nici n-a stat omul cu sacoșa până la final ca să mă îngroape definitiv, a fugit, n-a mai stat la vorbe cu mine (râde)

Cine era antrenor?

– La mine, la Vaslui, era Marius Șumudică… și la el, la FCSB, era Laurențiu Reghecampf…

Și jucătorii impuși de dumneavoastră în echipă?

– Nicușor Stanciu la mijloc…  și Sburlea… care venise de la Rapid… Sabin Sburlea în atac… au ieșit Caue și Varga… am făcut două schimbări care mi-au ieșit… (râde)

Uite că lu’ omu’ cu sacoșa de bani nu-i prea iese nimic… Edi era cea mai bună soluție pentru FCSB… Părerea mea este că acum Edi ar fi cea mai bună soluție pentru națională… naționala i se potrivește ca o mănușă. L-am avut la Vaslui și nu pot vorbi decât la superlativ despre el.

Din toți antrenorii care au trecut prin curtea lui FC Vaslui, și au fost mulți, mulți de tot, Edi e peste toți. Ca tactică, ca informare permanentă, îmi făcea capul mare cu scheme cât dura zborul când plecam în deplasări „afară”…

Edi a făcut bine că a plecat de la FCSB, ar fi fost hărțuit în permanență de omul cu sacoșa de bani… pe ăsta nimeni nu poate să-l potolească… dacă nu poate Dumnezeu, de sus, cine să poată aici, jos, dintre noi, muritorii? Nimeni! E un caz pierdut… (râde)

  • 23 august 2021 este data la care a debutat antrenorul Edi Iordănescu la FCSB, 1-1  cu Sepsi Sfântu Gheorghe pe „Arena Națională”, în etapa 6 din Liga 1 Casa Pariurilor
  • 11 meciuri: 8 victorii, 2 egaluri, 1 înfrângere (plus încă una, la „masa verde”, neprezentare din cauza pandemiei de COVID-19, din optimile Cupei, cu FC Voluntari) a stat Edi Iordănescu pe banca tehnică a lui FCSB. Care a marcat în aceste partide 24 de goluri și a primit 12. „Vârful” a fost 6-0 cu Dinamo (12 septembrie, etapa 8), minimul a fost 1-4 cu CFR Cluj, o etapă înainte (29 august)

(P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 1,91 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT