Sport
notix pixel id

Adrian Porumboiu, acuze grave la adresa lui Gigi Becali: „Statul, prin ANRP, i-a făcut cadouri”

Adrian Porumboiu consideră că Gigi Becali s-a menținut atâția ani în fotbalul românesc deoarece a încheiat afaceri ilicite cu statul român, prin intermediul ANRP.
16.01.2022 | 21:24
Adrian Porumboiu acuze grave la adresa lui Gigi Becali Statul prin ANRP ia facut cadouri
Gigi Becali are o avere estimată la 425 de milioane de euro conform Capital și e cel mai bogat patron de club din Liga 1
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu a făcut declarații explozie într-un interviu pentru gsp.ro, în care explică de ce Gigi Becali e singurul patron din vechea gardă care a rămas în fotbal și a făcut și profit.

Fostul patron al lui FC Vaslui anunță că va primi o sumă uriașă în urma procesului cu fostul președinte al clubului și a declarat că Gheorghe Hagi este singurul investitor din Liga 1 de la care a avut ce învăța.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu îl face praf pe Gigi Becali: „Cine nu ar reuși financiar cu asemenea sume, care sunt un cadou de la stat?”

Adrian Porumboiu e convins că principalul motiv pentru care Gigi Becali a rezistat în fotbalul românesc este că a beneficiat de niște afaceri uriașe cu statul: „Gigi a avut norocul, norocul între ghilimele, să încaseze sume cu adevărat uriașe de la ANRP. Cine nu ar reuși financiar cu asemenea sume, care, practic, sunt un cadou de la stat? Apropo, nu-mi place stilul lui Gigi, care observ că trebuie să amintească de 10 ori pe an că el e singurul care a rămas în fotbal. 

Chiar dacă fiecare dintre cei care nu mai sunt în fotbal are motivațiile sale, în niciun caz nu este problema lui să ne înșire la multe din aparițiile lui. Norocul lui și ghinionul nostru a fost că noi nu am beneficiat de sumele imense de la ANRP!”.

ADVERTISEMENT

Din punctul său de vedere, Gigi Becali nu poate spune că a reușit în fotbal, mai ales că de foarte mulți ani nu a reușit să câștige niciun titlu, iar în Europa FCSB a avut prestații modeste: „Cine spune că a reușit, în afară de voi și el? Dacă reușea, câștiga campionate, se califica în cupele europene. În schimb, de cinc-șase ani e sparring-partner pentru CFR Cluj. Că mai vinde câte un berbecuț la preț de elefant, aceasta poate fi o rețetă financiară și ea trebuie tratată ca atare”.

Cum a primit Gigi Becali de la stat 75 de milioane de euro: „Justiția s-a mișcat fantastic de repede!”

Gazeta Sporturilor a readus în prim plan dosarul în care Gigi Becali și nepotul său, Vasile Geambazi, au fost certați de DNA. Latifundariarul din Pipera a cumpărat un teren cu un milion de euro, iar apoi a primit o despăgubire din partea statului de 75 de milioane de euro: „DNA a și investigat acest dosar, însă ulterior, după mai mulți ani, l-a clasat și cei doi au scăpat de urmărirea penală”.

ADVERTISEMENT

Schema prin care s-a ajuns de la 1 milion la o sumă de 75 de ori mai mare a fost întâlnită și în cazul altor mari despăgubiri care au fost analizate de DNA și care chiar s-au lăsat cu condamnări în instanță. Becali și Geambazi au cumpărat cu 4 milioane de lei un teren de la o persoană care se afla în litigiu cu statul și aștepta de ani buni să fie despăgubită. Cei doi și-au reevaluat terenul, la o sumă mult mai mare, după care s-au adresat și ei Justiției”.

În cazul lor, Justiția s-a mișcat fantastic de repede. Într-un singur termen, pe 21 mai 2012, Curtea de Apel Bucureşti a decis că Geambazi trebuie să primească banii.

ADVERTISEMENT

Statul a atacat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde, de asemenea, s-a judecat cu o rapiditate ieșită din comun. Cazul a fost judecat tot într-o singură şedinţă de către judecătoarele Simona Marcu, Gabriela Bogasiu şi Liliana Vişan, care au respins recursul Comisiei de Restituire și au decis, printr-o hotărâre irevocabilă, că Geambazi și Becali trebuie să încaseze 75 de milioane de euro”.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu, dezvăluiri despre cum a pierdut FC Vaslui: „A fost furat clubul cu 2,5 milioane de euro de fostul președinte”

Adrian Porumboiu nu se mai gândește la banii pe care i-a pierdut investind în fotbal și a explicat că FC Vaslui nu trebuia niciodată să dispară de pe harta fotbalului românesc: „Sumele pierdute nu mai contează, ceea ce contează este faptul că a fost furat clubul cu 2,5 milioane euro de fostul președinte, căruia îi transferasem pachetul de acțiuni. Ceea ce susțin este dovedit de hotărârile de la Tribunal, Curtea de Apel, ICCJ, Curtea Constituțională, prin care se confirmă cele afirmate de mine. Precizez cu certitudine că FC Vaslui nu trebuia să dispară!”

Fostul patron al lui FC Vaslui e sigur că în cele din urmă justiția îi va da dreptate și va reuși să recupereze o sumă importantă: „Cel care a crezut că, prin dispariția clubului, se vor ascunde sumele furate s-a înșelat amarnic. După 7 ani de procese va trebui să plătească, iar o bună parte din bani îmi aparțin”.

„Nea Andi”, cum era alintat de Gigi Becali, nu a uitat nici de George Copos pe care îl compătimește foarte mult și a vorbit la superlativ de Gică Hagi: „George Copos este un prieten foarte apropiat și știu mai mult decât alții cât a suferit pentru nedreptatea ce i s-a făcut. Și rămâne un maestru adevărat în business. Nu poate fi un business, cum nici businessul nu e business atât timp cât politicul se implică în tot și în toate! Singurul model pentru mine în fotbalul românesc a fost, este și va fi Hagi”.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – CFR Cluj: 2,02 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT