Fotbal intern

Adrian Porumboiu, lobby pentru Ianis Hagi! „E cu mult peste Stanciu”

16.10.2018 | 10:32
Adrian Porumboiu lobby pentru Ianis Hagi E cu mult peste Stanciu
ADVERTISEMENT

Fostul arbitru internațional, Adrian Porumboiu nu a stat o clipă pe gânduri și a făcut un adevărat lobby pentru Ianis Hagi! Omul de afaceri recunoaște că fiul managerului de la Viitorul a progresat foarte mult în ultima perioadă și s-a transformat într-un adevărat lider atât în vestiarul formației sale, cât și în cel al naționalei de tineret. Porumboiu și-a ales și favoritul în comparația cu Nicușor Stanciu.

„Ianis Hagi e cu mult peste fostul meu jucător Nicolae Stanciu. Erau clasamente la vreamea respectivă. Eu l-am urecheat pe Stanciu, acum e acţiunea asta la jucătorii români, cu ‘vopsitoria’. Eu nu ştiu de ce a stagnat atât de mult şi nu a făcut saltul mai departe”a declarat Adrian Porumboiu

ADVERTISEMENT
Adrian Porumboiu, lobby pentru Ianis Hagi! Ianis Hagi in meciul de fotbal dintre Romania U21 si Tara Galilor u21, disputat pe stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, vineri, 12 octombrie 2018. © FOTO: PAUL URSACHI /Sport Pictures
Ianis Hagi este component de bază al echipei naționale de tineret a României

Adrian Porumboiu, lobby pentru Ianis Hagi!

De remarcat că Stanciu a fost jucătorul lui Porumboiu pe vremea când acesta finanța clubul FC Vaslui. Fostul arbitru l-a vândut pe actualul mijlocaş al Spartei Praga la FCSB, în 2013, pentru 700.000 de euro. Porumboiu nu înţelege de ce în ultima perioadă, Stanciu stagnează şi nu mai reuşeşte să-şi atingă potenţialul arătat în trecut atât la FCSB, cât și la echipa națională a României.

Stanciu a plecat după trei ani de zile de la FCSB la Anderlecht. A fost cel mai scump transfer realizat vreodată de gruparea belgiană, dar în ciuda unui debut bun, nu a reușit să impresioneze. 34 de partide a jucat Stanciu pentru echipa din capitala Belgiei. De cinci ori a și marcat. Pe 18 ianuarie 2018, Anderlecht s-a înțeles cu Sparta Praga și l-a trimis pe jucător în Cehia. 4,5 milioane de euro au plătit cei de la Sparta în schimbul jucătorului care a înscris deja de nouă ori în 24 de partide. Tot de nouă ori a marcat Stanciu și pentru echipa națională a României. Ultima oară a înscris chiar în Liga Națiunilor, în deplasarea tricolorilor din Serbia.

ADVERTISEMENT
  • 2 titluri a câștigat Nicușor Stanciu în Liga 1 Betano