Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Porumboiu, o nouă abordare la cea mai controversată fază din FCSB – Farul 2-3: „Sunt multe interpretări, eu am soluția”. Exclusiv

Adrian Porumboiu a analizat cea mai controversată fază de arbitraj din FCSB - Farul 2-3: golul marcat de Tavi Popescu, anulat pentru un presupus ofsaid la Billel Omrani.
30.01.2023 | 12:36
Adrian Porumboiu o noua abordare la cea mai controversata faza din FCSB  Farul 23 Sunt multe interpretari eu am solutia Exclusiv
Adrian Porumboiu, o nouă abordare la cea mai controversată fază din FCSB - Farul 2-3: „Sunt multe interpretări, eu am soluția”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI a revenit în forță după derby-ul SF de pe Național Arena, FCSB – Farul Constanța, încheiat cu victoria „marinarilor”, scor 2-3. Lucrurile puteau sta însă diferit dacă brigada de arbitri condusă de Horațiu Feșnic ar fi validat reușita lui Octavian Popescu, atunci când tabela arăta 2-1 pentru roș-albaștri.

Adrian Porumboiu a comentat golul anulat pe motiv de ofsaid din FCSB – Farul: „Revedeți faza de la Manchester United – Manchester City”

Fostul mare arbitru internațional Adrian Porumboiu a comparat faza de la FCSB – Farul cu cea de la Manchester United – Manchester City, atunci când brigada a validat un gol al „diavolilor”, deși Rashford se afla într-o poziție similară celui lui Billel Omrani. După înfrângerea de pe Național Arena, fotbaliștii vicecampioanei au pus tunurile pe Horațiu Feșnic, fost junior al rivalei CFR Cluj.

ADVERTISEMENT

„V-aș ruga să revedeți un meci din această lună, Manchester United cu Manchester City, să vedeți o fază mult mai clară în care arbitrii, VAR-ul, în care jucătorul n-a jucat mingea, deși era într-o poziție evidentă de ofsaid, faza a continuat și spre stupoarea tuturor venind din spate Fernandes a marcat gol. Noi am zis toți că e ofsaid.

Guardiola a luat foc. Dar a rămas doar foc de făcut fum pentru că și arbitrii și VAR-ul toată lumea a fost de acord că golul s-a marcat în condiții regulamentare.

ADVERTISEMENT

Făcând o paralelă cu jocul de aseară în care Omrani l-ar fi obstrucționat, dar trebuie să ai în vedere un singur lucru. Acolo vine un un doi și vin niște driblinguri, mingea și jocul respectiv le urmărea Miculescu. El apare acolo în poziția aceea. Cât a influențat nu e de comentat. Eu nu dau nicio soluție, nicio decizie. Dar comparând cele două faze nasc anumite comentarii.

În momentul când vezi în Anglia o fază mult mai clară cu jucătorul care influența prin poziția sa jocul. Și o influența clar, că mingea venea către el. Dar el nu a jucat mingea din spate, a venit Bruno din spate și a marcat golul”, a declarat Adrian Porumboiu în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Dacă pasa venea spre Omrani, era ceva”

Adrian Porumboiu s-a ferit să dea un verdict asupra celei mai controversate faze de arbitraj din FCSB – Farul 2-3, dar a lăsat de înțeles că decizia corectă ar fi fost ca brigada condusă de Feșnic să valideze golul lui Tavi Popescu, deoarece poziția de ofsaid a lui Omrani a fost mai puțin evidentă decât cea a lui Marcus Rashford.

„Eu nu vreau să spun decât atât. Eu am soluția, dar nu o spun public, dar fac trimitere către acele faze. (n.r. – E clar că dvoastră ați fi lăsat golul) Dacă nimeni nu a zis în afară de Guardiola că așa se arbitrează la Manchester United e altă discuție. Faza trebuie urmărită. Eu nu am dat decizia, o țin pentru mine și pentru apropiați.

ADVERTISEMENT

Dar recomandând acea fază să fie văzută, sunt multe interpretări. Dacă acea pasă venea direct spre el (n.r. – Omrani) și nu erau acele driblinguri prelungire ale lui Miculescu, era ceva. Văzând faza de la City – United, fiecare poate să facă orice fel de comentariu și e o temă de analizat”, a conchis fostul arbitru FIFA.

ADVERTISEMENT