Sport

Adrian Porumboiu, „plastic” despre „rasistul” Colțescu: „S-a dus la un dineu cu șampanie și icre negre și s-a apucat să tragă vânturi!”

09.12.2020 | 09:16
Adrian Porumboiu, „plastic” despre „rasistul” Colțescu: „S-a dus la un dineu cu șampanie și icre negre și s-a apucat să tragă vânturi!”
Adrian Porumboiu despre „rasistul” Colțescu „S-a dus la un dineu cu șampanie și icre negre și s-a apucat să tragă vânturi!”. Sursa foto: agrointel.ro
ADVERTISEMENT

Fostul mare arbitru Adrian Porumboiu a comentat pentru FANATIK scandalul-monstru ridicat la nivel de rasism care a degenerat dintr-o exprimare „inadecvată” a lui Sebastian Colțescu la meciul PSG – Istanbul Başakşehir.

Sebastian Colțescu, din postura de arbitru de rezervă, s-a referit, într-o comunicare către „centralul” Ovidiu Hațegan, la antrenorul secund al echipei turce, Pierre Webo, cu termenul „Ăla negru de acolo”.

Auzindu-l, rezerva Demba Ba, și el de aceeași culoare cu Pierre Webo, a sărit ca ars de pe bancă și a făcut un scandal-monstru simțindu-se discriminat de termenul folosit de Colțescu, scandal soldat cu retragerea echipelor de pe teren.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu, „plastic” despre „rasistul” Colțescu: „S-a dus la un dineu cu șampanie și icre negre și s-a apucat să tragă vânturi!”

Imediat după incidentele de pe „Parc des Princes”, Adrian Porumboiu a oferit o reacţie pentru FANATIK, o comparație „plastică” între situația în care s-a pus Sebastian Colțescu prin limbajul nefericit ales.

„Este mare păcat că ne-am făcut de râs. Este ca şi când s-a dus la un dineu de clasă, unde se bea şampanie Moet şi se mănâncă icre negre, iar el s-a apucat să tragă vânturi”

Cunoscut ca un critic constant al lui Colțescu, la fel ca și „geamănul de arbitraj” Ion Crăciunescu, măcar în această problemă cei doi fiind de aceeași părere, Adrian Porumboiu a mai spus că arbitrul craiovean nu avea ce să caute la un meci internațional după nenorocirile pe care le face în meciurile arbitrate în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

„Nu mai vreau să spun nimic de Colțescu, am spus de atâtea ori ce cred eu despre Colțescu, n-avea ce căuta acolo, e o rușine să fie arbitru FIFA… că a fost arbitru FIFA când el face nenorocirile pe care le face în competițiile interne. Eu pe Colțescu nu l-aș fi ținut, dacă eram la CCA, nici în lotul A la noi”

„Acum sunt atâtea microfoane peste tot pe teren, se aude și ce se discută în căști fără zgomotul spectatorilor în tribune. Nu trebuie să știi limbi străine ca să înțelegi ce se spune, traducerile nu mai sunt greu de făcut. Hai să fim serioși, negru în orice limbă din lume e negru, e foarte simplu. Nu pot să îmi dau seama ce a fost în capul lui Colțescu”

„Păcat de Hațegan, că el n-are nicio vină… a avut un parcurs excelent în Europa. Și a venit Colțescu să-i facă prostia asta… când se știe cât preț pune UEFA pe combaterea rasismului. Să se spele pe cap cu el meseriașii ăștia de la CCA acum, să vedem ce sancțiuni o să primească”

Pus la zid de majoritatea oamenilor de fotbal din țară, Sebastian Colțescu și-a găsit un partizan în persoana lui MM SToica, oficialul FCSB considerând că este „o exagerare teribilă” tot scandalul făcut de jucătorii de culoare neagră la meciul de aseră de pe stadionul Parc ede Princes”.

În aceeași notă a comentat și Mircea Badea în emisiunea sa „În gura presei” de azi noapte „mizeria” la care s-a ajuns după exprimarea nefericită a lui Sebastian Coțescu la adresa oficialului de la Istanbul Bașakșehir, echipa cu cel mai „tare” suporter din Turcia, președintele Recep Tayyip Erdoğan. Care, bine-nțeles, a cerut măsuri dure de la UEFA.

ADVERTISEMENT

Oficialii de la UEFA nu au convins cele două echipăe să revină pe teren și au hotărât să amâne meciul pentru astăzi, miercuri, la ora 19:55, evident cu altă brigadă de arbitri.

  • 14 ani a arbitrat Sebastian Colțescu la nivel internațional, între 2006 și 2020. A fost scos de Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) de pe lista FIFA în această toamnă, hotărâre cu aplicabilitate începând de la 1 ianuarie 2021
  • 17 ani a arbitrat Sebastian Colțescu în Liga 1. A debutat la 26 de ani, și jumătate, pe 28 noiembrie 2003, la partida Oțelul Galați – Gloria Bistrița 1-0
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik