Fotbal international

Adrian Porumboiu, reacție după suspendarea lui Colțescu: „Cu ce-l afectează? Oricum nu mai avea treabă cu UEFA”. Exclusiv

08.03.2021 | 19:35
Adrian Porumboiu reactie dupa suspendarea lui Coltescu Cu cel afecteaza Oricum nu mai avea treaba cu UEFA Exclusiv
ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu a fost suspendat până la finalul sezonului de UEFA pentru scandalul din meciul PSG – Istanbul Bașakșehir. Arbitrului român i s-a imputat un comportament neadecvat față de Pierre Webo pe care l-a identificat cu apelativul “ăla negru”. 

Fostul mare arbitru al României, Adrian Porumboiu, a comentat pentru FANATIK decizia UEFA în cazul Colțescu și consideră că forul european a dat o decizie politically correct, din care nimeni nu are foarte mult de pierdut.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu, reacție după suspendarea lui Colțescu: “Nu îl mai interesează”

Porumboiu consideră că Sebastian Colțescu oricum nu mai avea treabă cu meciurile europene din acest an, în condițiile în care nu mai era pe lista FIFA. Hațegan nu ar trebui să fie afectat și fostul mare arbitru consideră că acest scandal i-a adus doar prejudicii de imagine centralului arădean:

“Pe Colțescu nu îl mai interesează că nu mai are treabă cu meciurile internaționale, nu mai e pe lista FIFA. Putea să fie în brigada lui Hațegan, dar UEFA recomandă doar arbitri de pe lista FIFA. Părerea mea este că nu îl afectează pe Colțescu. 

ADVERTISEMENT

Nici Hațegan Nu cred că va fi afectat. Să vedem următorul meci pe care îl conduce. Nu i se pot imputa anumite lucruri, dar pe de altă parte el este șeful brigăzii.  Poate fi afectat ca imagine. Avea o imagine foarte bună și a fost o problemă că era arbitrul de centru de la acel joc. 

“Decizia UEFA o calific politically correct, așa aș numi-o. Să nu supere pe nimeni”

Decizia UEFA o calific politically correct, așa aș numi-o. Să nu supere pe nimeni. Realitatea este că n-a fost nimic de o gravitate extremă. S-a dovedit că n-a fost vorba de rasism. Numai rasism nu a fost la Colțescu.

ADVERTISEMENT

Cu cât durează mai mult o astfel de analiză, cu atât mai mult se disipă conținutul ei. După această decizie, nimeni nu are cu adevărat ceva de pierdut. Antrenorul este suspendat un meci, avertisment lui Șovre care a meritat pe deplin și l-a suspendat pe cel care nu mai era pe lista FIFA.

“Spectacolul a fost asigurat, până la urmă s-a tras cortina”

Să știți că nu numai în România se dau decizii de acest gen. Caragiale este al nostru, însă se potrivește și în alte părți, nu doar la noi. Nimic spectaculos. Doar vâlvătaia de după meci cu rasismul și altele. Spectacolul a fost asigurat, până la urmă s-a tras cortina”, a spus, râzând, Porumboiu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Adrian Porumboiu

În minutul 14 al meciului din Champions League dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, Sebastian Colțescu l-a identificat cu apelativul “ăla negru” pe Pierre Webo, antrenorul secund al turcilor. A fost momentul în care banca turcilor a sărit la arbitru pe care l-a acuzat de rasism.

Meciul s-a oprit și turcii au refuzat să revină pe teren din cauza lui Colțescu. UEFA a decis ca partida să fie reluată a doua zi cu o nouă brigadă de arbitri. PSG s-a impus cu 5-1 în confruntarea cu Istanbul Bașakșehir.

  • 43 de ani are Sebastian Colțescu
  • 30 iunie 2021 este data la care îi expiră suspendarea arbitrului
ADVERTISEMENT