Sport

Adrian Porumboiu s-a săturat de „dictatura militară” de la stadionul „Steaua”: „România a devenit Coreea de Nord!”

Adrian Porumboiu, fost arbitru FIFA și finanțator al clubului FC Vaslui, a vorbit în termeni duri despre Armată și Federația Română de Rugby.
18.10.2021 | 17:28
Adrian Porumboiu sa saturat de dictatura militara de la stadionul Steaua Romania a devenit Coreea de Nord
ADVERTISEMENT

FCSB și Rapid au fost nevoite să se mute la Buzău, respectiv Mioveni pentru a-și disputa partidele de acasă din etapa a 12-a din Liga 1, deoarece pe Arena Națională s-a desfășurat un concurs de jocuri video.

Adrian Porumboiu s-a săturat de „dictatura militară” de la stadionul „Steaua”

Adrian Porumboiu consideră inadmisibil faptul că Armata și Federația Română de Rugby apelează la diferite tertipuri pentru a nu închiria stadioanele „Steaua”, respectiv „Arcul de Triumf” și se întreabă, în mod ironic, dacă România a devenit Coreea de Nord.

ADVERTISEMENT

„Mi se pare o chestiune incredibilă. Ca la noi la nimeni, mi se pare că e de neacceptat ce se petrece! Cred că sunt printre ultimii care pot fi acuzați de partizanat cu FCSB sau cu Gigi Becali, dar nu vreau să tac atunci când văd nedreptate. Și mai alea atunci când văd că unii se cred stăpâni pe banul public.

Cu ce drept decide Armata pe cine lasă și pe cine nu lasă? Chiar așa, am ajuns dictatură militară și nu știm? România a devenit Coreea de Nord, unde dacă Armata decide ceva, atunci toți trebuie să ne supunem? Pe ce lume trăim? A făcut Armata acest stadion din banii ei, privați? Nu, sunt bani de la bugetul de stat.

ADVERTISEMENT

Acolo (n.r. stadionul „Arcul de Triumf”) se cred stăpâni cei de la Federația de Rugby. E stadionul lor? Au avut ei bani de acasă să-l construiască? Răspunsul e nu și dacă e nu, atunci oricine are bani să achite chiria și face o solicitare atunci trebuie lăsat să joace acolo!

N-ai cum să argumentezi. E o aberație. De fapt, aberațiile fac parte din viața acestei țări. Nici măcar n-ai cum să concepi așa ceva și anume un bun public să fie la discreția cuiva anume. În speța noastră, Armata. Poate ăștia de la Armată au crezut că le ia cineva tancurile dacă intră FCSB să joace în Ghencea. Stați, mă, liniștiți, cu tancurile voastre, că nu vi le fură nimeni.

ADVERTISEMENT

Și să nu mai uite ceva și Armata, și Federația de Rugby: dacă nu era proiectul cu organizarea Euro 2020, nu se făcea nicio arenă nouă! Nu e nici 0,1 la sută meritul lor, dar acum vor să fie stăpâni. 

Dacă o minte normală ar conduce cele două stadioane, atunci pe ele ar trebui lăsate să joace FCSB, Rapid și Dinamo. Dar mințile lor sunt bolnave și măcinate de ambiții personale și au ca rezultat instalarea unor stăpâni peste România și peste banul public.

ADVERTISEMENT

S-au jucat în același timp meciurile FCSB – Mioveni, Lazio – Inter, Lyon – Monaco și Sociedad – Mallorca. Butonam, așa, de la unul la altul și m-a frapat ce am văzut.

La Roma, stadion frumos, mare, atmosferă senzațională. La Lyon, o arenă și mai frumoasă, nou-construită, public, gazon perfect. La San Sebastian totul era mai mult ca perfect. Stadionul e o bijuterie, era și aproape plin.

La Buzău, stadion comunist, cu tribune învechite, gazonul plin de băltoace și aproape nimeni la meci”, a declarat Adrian Porumboiu, pentru GSP.

ADVERTISEMENT