Sport

Adrian Porumboiu a găsit vinovatul în conflictul dintre Cristi Săpunaru și Istvan Kovacs: „Nu te poți rățoi, ține și de civilizație”

Fost arbitru FIFA, Adrian Porumboiu a analizat arbitrajul lui Istvan Kovacs din FCSB - Rapid 3-1. Conflictul centralului din Carei cu Săpunaru i-a atras cel mai tare atenția actualului om de afaceri.
16.12.2021 | 12:11
Adrian Porumboiu a gasit vinovatul in conflictul dintre Cristi Sapunaru si Istvan Kovacs Nu te poti ratoi tine si de civilizatie
ADVERTISEMENT

La fel ca opinia generală, Adrian Porumboiu (71 de ani) consideră și el că Istvan Kovacs a condus exemplar derby-ul dintre FCSB și Rapid, încheiat cu victoria roș-albaștrilor, scor -1.

Totuși, Porumboiu are un reproș la adresa centralului din Carei, care ar fi trebuit să îl elimine pe căpitanul giuleștenilor, Cristian Săpunaru. Fostul fotbalist al lui FC Porto a luat un cartonaș galben pe parcursul meciului, dar îl putea primi și pe al doilea, pentru protestele la adresa arbitrului sau pentru faultul comis la Ianis Stoica.

ADVERTISEMENT

Cristi Săpunaru, considerat vinovat în scandalul cu Istvan Kovacs

„Nu mi s-a întâmplat ce a pățit Kovacs cu Săpunaru. El trebuia eliminat! A protestat, a insistat. A fost atenționat să se liniștească, dar nu s-a liniștit. 

Mie mi-a plăcut Kovacs aseară, poate că decizia de a nu-l elimina a fost o decizie de înțelepciune. Să înțeleagă că arbitrul e arbitru și că nu te poți rățoi la el. Ține și de civilizație, de respect.

ADVERTISEMENT

Cu mici inexactități, Kovacs a arbitrat bine aseară. Este penalty, parcă ar fi avut VAR-ul cu el.Kovacs a trebuit să facă ceea ce a făcut pentru a demonstra că vrea să țină un echilibru.

Dar dacă îi dădea roșu, nu îi spunea nimeni nimic. Nu sunt un admirator al lui Kovacs, dar nu pot nega evidența”, a declarat Adrian Porumboiu, la GSP Live.

ADVERTISEMENT

„Uită că este jucător și se comportă ca un suporter”

Comportamentul lui Cristi Săpunaru a fost criticat și de agentul FIFA Victor Becali.

„El uită câteodată că este jucător și se comportă ca un suporter. El trăiește viața lui de Rapid, el așa trăiește. Stai puțin că până la urmă nu suntem în război, e o luptă sportivă. El un băiat foarte bun, dar are trăirile astea de suporter.

Acum are și o vârstă, la care spun eu că încă își face treaba, dar după atâția ani de zile să știți că nu e ușor, se adună multe. Nu e chiar așa ușoară viața asta de fotbalist, mai ales la vârsta lui”, a spus Victor Becali, la GSP Live.

ADVERTISEMENT

Victor Becali susține că, în trecut, Săpunaru s-a aflat pe lista lui FCSB, dar roș-albaștrii au fost refuzați de fundașul în vârstă de 37 de ani.

„Steaua a fost interesată de Săpunaru în trecut, când era el la Național. A fost perioada aceea când era Olăroiu la Steaua, mai ales că Săpunaru l-a mai avut antrenor pe Olăroiu și la FC Național, dar a refuzat pentru că el e rapidist convins, rapidist de acela de tribună, de galerie”, a completat agentul FIFA.

Cartonașul roșu a părut singurul lucru care i-a lipsit lui Cristi Săunaru pe Național Arena. În rest, căpitanul Rapidului le-a făcut pe toate. A luat galben, a scos un penalty, pe care tot el l-a transformat și a comis un fault care a dus la o lovitură de pedeapsă pentru FCSB.

ADVERTISEMENT