Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Adrian Porumboiu și Mihai Stoichiță, contre în direct la Fanatik SuperLiga: “Fiecare înțelege integritatea cum poate!”. Video exclusiv

Adrian Porumboiu l-a luat tare pe Mihai Stoichiță și a desființat FRF și nu în ultimul rând pe Istvan Kovacs. Replici acide ale fostului mare arbitru
03.06.2023 | 09:00
Adrian Porumboiu si Mihai Stoichita contre in direct la Fanatik SuperLiga Fiecare intelege integritatea cum poate Video exclusiv
Adrian Porumboiu și Mihai Stoichiță, contre în direct la Fanatik SuperLiga Fiecare înțelege integritatea cum poate!. Video exclusiv
ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu l-a făcut praf pe Istvan Kovacs și l-a acuzat pe Cristi Balaj că l-a cerut pe arbitru la meciul decisiv cu FC U Craiova 1948. Omul de afaceri l-a luat în vizor și pe Mihai Stoichiță.

Adrian Porumboiu, dialog încins cu Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF: „Noi luptăm pentru integritate”/ „Acuma fiecare înțelege cum vrea”

Adrian Porumboiu s-a amuzat pe seama poziției luate de Mihai Stoichiță după scandalul de la CFR Cluj – FC U Craiova 1948. Oficialul FRF a ținut să transmită un mesaj clar: „Noi luptăm pentru integritate, acum…”, însă fostul mare arbitru a intervenit: „Acuma fiecare cum înțelege și după interesele lui!”

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță s-a repliat rapid: „Eu trăiesc cu senzația că de orice putem fi acuzați, numai de lipsă de integritate nu, dar în sfârșit”. Porumboiu a replicat însă: „Lipsa de integritate o vedem acum. Eu n-am văzut decât faza aceea cu galbenul. Al doilea galben de fapt”.

Directorul tehnic al FRF nu consideră însă că Istvan Kovacs a avut premeditare: „Eu continui să cred că este o greșeală. Eu mă iau întotdeauna după ce spuneți dumneavoastră și nu comentez arbitrajele pentru că nu mă pricep și aștept să văd cum se judecă după regulament, pentru că se schimbă de la an la an și nu mai știu nimic. Eu nu mai știu când e henț sau nu! 

ADVERTISEMENT

Pe urmă vorbește foarte multă lume de spiritul jocului. Păi, stai, mă! Atunci spiritul jocului corespunde cu cel al regulamentului? E o dilemă în care eu sunt pus și nu pot să ies. Atunci trebuie să tolerezi mai multe greșeli în spiritul jocului, pentru că spectacolul fără ei nu există! Cum vine asta?! Nu înțeleg”.

Mihai Stoichiță îi ia apărarea lui Istvan Kovacs: „A greși e omenește”

Mihai Stoichiță a adus în discuție eliminarea lui Alibec care l-a făcut să rateze finala de titlu cu FCSB: „Chiar am avut cu Horia Ivanovici o polemică. Are niște emisiuni care îmi plac foarte mult și de-aia și vin la el.

ADVERTISEMENT

Mi-a spus că Denis Alibec nu trebuia eliminat la meciul de la Craiova, că era mai bine pentru fotbal. De acord și eu că mi-e drag Denis și că îmi place de el ca fotbalist. Dar ce spun ceilalți, care au alte interese?! Echipa adversă care se întreabă: ‘De ce nu îl eliminai?’. 

Adrian Porumboiu însă vede cu totul altfel situația: „N-a comentat nimeni faza aia din punct de vedere regulamentar, Mihai. A fost o decizie corectă și toată lumea a acceptat-o. Că sentimental unora sau altora nu le-a plăcut, e altă poveste!”.

ADVERTISEMENT

Stoichiță a încercat să ofere lămuriri suplimentare: „Eu bag faza asta în contextul discuției noastre pentru a demonstra că părerile sunt divergente de foarte multe ori și până la urmă trebuie să ne unificăm modul în care interpretăm deciziile arbitrilor, că asta a devenit ce e cel mai important în fotbal, și nu ce ne arată fotbaliștii. 

VIDEO MAI JOS: 

Eu nu sunt un dușman al arbitrilor și nu am comentat arbitraje tendențioase împotriva mea. Așa am fost educat. Eu mă gândesc și după acest meci că a greși e omenesc. Nu știu ce măsuri se vor lua și care sunt măsurile pe care le va lua Comisia de Disciplină”.

Adrian Porumboiu: „Doamne, Mihăiță! Asta are rădăcini mult mai adânci”

Adrian Porumboiu l-a pus pe Mihai Stoichiță să se pună în locul celor care investesc în SuperLiga: „Doamne, Mihăiță… Dacă îmi permiți. Dacă tu erai proprietar sau antrenor la echipa din Craiova și Burleanu era patronul echipei, bă, cum v-ați fi simțit? Sincer acuma! Întrebare simplă. Asta are rădăcini mult mai adânci! De-asta nici nu mai vin oameni să mai investească”.

Apoi omul de afaceri a pus tunurile pe „cavalerii fluierului” și pe președintele FRF: „Eu am investit peste 40 de milioane de euro! Pentru ce?! Să dau peste niște derbedei de-ăștia îmbrăcați în echipamente de arbitru, care au fost de multe ori pistolari! Aveau comanda și te împușcau! Astea au fost arbitrajele! Astea sunt și acum în linii mari. Și noi vorbim de integritate! Bun domnul Burleanu la integritate!”.

Porumboiu a insistat în continuare: „Erai proprietarul lui Universitatea Craiova aseară. Ce făceai?! Unde te duceai?! Urlai ca prostul și nu te băga nimeni în seamă! Vine altul și pleacă ăsta să arbitreze prin nu știu ce țări și la ce finale de Campionate Mondiale și tu ce faci?! Investești banii, cheltui banii familiei. Pentru ce?! 

Ăștia trebuiau scoși! Nu numai el! Mai sunt câțiva care au niște rațiuni de-astea. Toți le știți, dar fiecare așa vrea să înțeleagă…”.

FANATIK SUPERLIGA, emisiunea exclusivităților din sport, poate fi urmărită pe site-ul FANATIK, pe canalul de YouTube FANATIK, pe pagina de Facebook FANATIK sau pe pagina de Facebook Horia Ivanovici sau pe contul FANATIK de Tik-Tok.

ADVERTISEMENT