Fotbal intern

Cine e Adrian Rus, fundașul pentru care se luptă FCSB și CFR. E considerat ”noul Florin Gardoș”

16.11.2018 | 19:34
Cine e Adrian Rus fundasul pentru care se lupta FCSB si CFR E considerat noul Florin Gardos

Adrian Rus este unul dintre titularii de drept ai naționalei U21 care s-a calificat la Europeanul de tineret din 2019. Chiar dacă nu a debutat încă în Liga 1 Betano, prestațiile sale în tricoul naționalei mici a atras atenția mai multor cluburi din prima divizie, inclusiv pe a celor de la FCSB, care duc o lipsă acută de apărători centrali.

Sport.ro scrie că Adrian Rus ar fi dorit de Gigi Becali, chiar dacă a jucat un singur meci în tricoul lui Sepsi Sfântu Gheorghe în acest sezon, împotriva celor de la U Craiova. Cu toate acestea, Rus a fost titular la România U21 în duelurile cu Bosnia, Portugalia și Țara Galilor și a pus umărul decisiv la calificarea naționalei de tineret la competiția continentală de anul viitor. FCSB are însă o concurență strânsă pentru Rus. Fundașul central este dorit și de campioana României, CFR Cluj.

Cine e Adrian Rus, fundașul pe care se luptă FCSB și CFR?

Adrian Rus a debutat contra Craiovei în prima divizie din România, după ce a fost transferat în această vară de Sepsi Sfântu Gheorghe. Fundașul central român a fost adus de covăsneni din prima ligă maghiară, acolo unde a evoluat în stagiunea precedentă pentru  Balmazujvaros, pentru care a evoluat în 30 de meciuri și a marcat chiar și 2 goluri. Rus a ajuns la formația care a retrogradat din prima ligă maghiară în iarna anului 2016, după o jumătate de sezon petrecută în culorile formației Fehergyarmat, trupă care l-a adus în vara anului 2015 de la Satu Mare, când Rus avea numai 19 ani.

Adrian Rus a început fotbalul la 9 ani, la LPS Satu Mare, sub îndrumarea profesorilor Dacian Nastai și Mihai Sabău. El a făcut pasul la Olimpia Satu Mare la 17 ani, unde a jucat la echipa secundă cu care a atacat promovarea în Liga 3. Chiar dacă a primit cetățenie maghiară, Rus a decis să reprezinte România la nivel de națională.

Adrian Rus, pe urmele lui Florin Gardoș, fostul fundaș al FCSB

Rus calcă astfel pe urmele unul alt celebru produs al fotbalului sătmărean, Florin Gardoș. Fundașul central care în prezent evoluează la U Craiova este din același oraș cu fundașul central al naționalei U21. Gardoș a plecat tot la 17 ani din Satu Mare, dar a făcut pasul către fotbalul mare din România, fiind acontat de către Concordia Chiajna, trupă de la care a fost transferat de către FCSB tot din postura de internațional de tineret. El a jucat 121 de meciuri pentru roș-albaștri și a reușit să câștige 2 titluri, o Cupă a României și o Supercupă și a fost transferat în 2014 la Southampton, pentru 6 milioane de euro.

Adrian Rus, fundașul central al lui Sepsi și al naționalei României U21, este aproape de un transfer la FCSB
Florin Gardoș, fost fundaș la FCSB, este originar din același oraș cu Adrian Rus

Dacă va ajunge la FCSB, Adrian Rus ar fi doar al treilea fundaș central din lotul lui Dică, după Mihai Bălașa și Bogdan Planic. Amândoi au avut numeroase probleme cu accidentările în acest sezon, fapt ce a lăsat trupa roș-albastră extrem de vulnerabilă în acest sezon.

  • „Pentru mine contează momentan să mă pregătesc cât mai bine şi să joc la echipa de club. Bineînţeles acest lucru mă motivează şi mai tare pentru că FCSB e una dintre cele mai bune echipe din ţară, dar vreau să rămân cu picioarele pe pământ. Cât timp am contract la Sepsi, vreau să o ajut cu evoluţiile mele, dacă se va conta pe mine”, Adrian Rus, în ProSport