Fotbal intern

Adrian Rus, fundaș disputat de FCSB și CFR, dorit cu insistență de campioana Ungariei: „Sunt discuții”

03.05.2019 | 14:05
Adrian Rus fundas disputat de FCSB si CFR dorit cu insistenta de campioana Ungariei Sunt discutii

Sepsi Sfântu Gheorghe a avut parte de inspirație când a ales să îl aducă la formație pe fundașul central Adrian Rus. Internaționalul U21 a venit sub formă de împrumut pentru două sezoane de la Academia Puskas. Acum trupa maghiară caută să îl transfere pe Rus la cea mai puternică echipă din Ungaria, MOL Vidi, anunță sport.ro. Asta chiar dacă FCSB și CFR Cluj și-au arătat interesul pentru fotbalistul român, dar negocierile nu au mers nicăieri.

Adrian Rus, dorit de FCSB și CFR Cluj, va ajunge la MOL Vidi

Directorul sportiv al lui Sepsi Sfântu Gheorghe, Janos Bokor, a vorbit despre trecerea lui Rus la trupa care în trecut s-a numit „Videoton”: „Adrian Rus nu va mai juca la Sepsi până la finalul acestui sezon, pentru că este accidentat. Știm că sunt discuții între Academia Puskas și MOL Vidi, dar nu cred că sunt finalizate. Rămâne de văzut în perioada următoare ce se va întâmpla cu acest transfer”, a spus Bokor pentru FANATIK.

CFR și FCSB s-au arătat interesate de serviciile lui Rus, un fotbalist care nu este titular de drept la Sepsi, dar care a prins selecționata U21 în calificările pentru europeanul din Italia. Când a auzit de intențiile roș-albaștrilor, fundașul central a spus: „Pentru mine contează momentan să mă pregătesc cât mai bine şi să joc la echipa de club. Bineînţeles acest lucru mă motivează şi mai tare pentru că FCSB e una dintre cele mai bune echipe din ţară, dar vreau să rămân cu picioarele pe pământ. Cât timp am contract la Sepsi, vreau să o ajut cu evoluţiile mele, dacă se va conta pe mine”.

Adrian Rus se va transfera în Ungaria, în ciuda interesului celor de la FCSB și CFR Cluj

Adrian Rus a debutat mai întâi în Ungaria, apoi în România

Adrian Rus a adunat în acest sezon 14 meciuri pentru Sepsi. El a fost titular în centrul apărării naționalei U21, conduse de Mirel Rădoi. Fundașul central român a fost adus de covăsneni din prima ligă maghiară, acolo unde a evoluat în stagiunea precedentă pentru  Balmazujvaros, pentru care a evoluat în 30 de meciuri și a marcat chiar și 2 goluri. Rus a ajuns la formația care a retrogradat din prima ligă maghiară în iarna anului 2016, după o jumătate de sezon petrecută în culorile formației Fehergyarmat, trupă care l-a adus în vara anului 2015 de la Satu Mare, când Rus avea numai 19 ani.