Fotbal international

Adrian Rus, fundașul naționalei României, blocat în Ungaria: „Ni s-a impus să nu plecăm”

22.03.2020 | 10:45
Adrian Rus fundasul nationalei Romaniei blocat in Ungaria Ni sa impus sa nu plecam
Adrian Rus. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Adrian Rus, fundașul naționalei României, este blocat în Ungaria, țară în care activează la echipa de club MOL Fehervar și a mărturisit că autoritățile nu îl lasă să plece înapoi în țară.

Adrian Rus, blocat în Ungaria

Adrian Rus, fundașul naționalei României, nu se poate întoarce în țară, după ce Guvernul Ungariei a impus reguli stricte în ceea ce privește plecările și sosirile în țară.

ADVERTISEMENT

Rus a povestit cum se desfășoară viața în Ungaria: Pot spune că în Ungaria nu sunt multe persoane infectate – circa 80 – dar, spre deosebire de România, a existat şi un deces.

Măsuri sunt şi aici, dar, din ce am văzut, cafenelele şi restaurantele sunt deschise până la ora 15:00”.

ADVERTISEMENT

„Ni s-a transmis să respectăm cu stricteţe regulile impuse de către autorităţi. Mesajul a fost destul de strict, pentru că suntem persoane publice.

Şi ar trebui să dăm un exemplu. Pentru jucătorii maghiari nu e neapărat greu, dar nouă, stranierilor, ni s-a impus să nu plecăm din Ungaria, să nu mergem acasă. E normal, pentru că apoi ar trebui să intrăm în carantină”, a spus Adrian Rus.

ADVERTISEMENT
  • 24 de ani a împlinit Adrian Rus pe 18 martie

Conflictul lui Adrian Rus în Ungaria

Ungurii au încercat să-l convingă pe Adrian Rus să evolueze pentru naționala lor, însă tânărul fundaș al naționalei a refuzat de fiecare dată propunerile maghiarilor.

În cele din urmă, conducerea clubului pentru care evoluează a decis să-l trimită la echipa a doua, ca reacție împotriva alegerii făcute de Adrian Rus.

ADVERTISEMENT

Regulamentul îi permitea lui Rus, care are cetățenie maghiară, trecerea la o altă națională în acea perioadă, întrucât el nu apucase să joace sub tricolor în vreo partidă a seniorilor.

ADVERTISEMENT

Între timp, Adrian Rus a evoluat în cinci meciuri pentru naționala României, iar debutul său a fost în partida de la Ploiești cu Malta, 1-0.

  • 700.000 de euro este cota de piață a lui Adrian Rus, conform transfermarkt.com
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL