Fotbal international

Adrian Rus a jucat din nou în Liga 3! Fotbalistul român dorit de FCSB, umilit de șefii lui MOL Fehervar. EXCLUSIV

25.08.2019 | 13:49
Adrian Rus în meciul jucat de România U21 cu Franța U21 la EURO 2019. Fundașul a fost trimis de MOL Fehervar să joace în Liga 3. Sursă foto: sportpictures.eu

Adrian Rus trece prin momente dificile la MOL Fehervar, iar FANATIK a aflat că fundașul central care a fost trecut de Cosmin Contra pe lista preliminară pentru meciurile echipei naționale a României cu Spania și Malta a jucat din nou pentru MOL Fehervar 2, în Liga 3 din Ungaria.

Adrian Rus a jucat din nou în Liga 3

MOL Fehervar 2 a primit vizita celor de la Erdi VSE în etapa a 4-a din Liga 3 din Ungaria, iar oficialii formației care a terminat pe locul 2 în sezonul 2018 – 2019 în “Nemzeti Bajnoksag” au vrut ca fotbalist care a refuzat să joace pentru echipa națională a Ungariei după ce a reprzentat România la EURO 2019 să joace pentru MOL Fehervar 2.

Adrian Rus s-a resemnat și a mers să joace pentru MOL Fehervar 2 în Liga 3, acolo unde a fost titular în meciul pierdut de echipa sa în fața celor de la Erdi VSE, formație care ocupă prima poziție în clasamentul din Liga 3 din Ungaria, scor 0-1. Nu este prima dată când oficialii lui Fehervar apelează la această metodă pentru a pune presiune pe fundașul român, deși conducerea echipei a emis un comunicat de presă în care anunță că Adrian Rus este component al primei echipe.

Adrian Rus într-un meci jucat de echipa națională a României U21 la EURO 2019. Sursă foto: sportpictures.eu
Adrian Rus într-un meci jucat de echipa națională a României U21 la EURO 2019. Sursă foto: sportpictures.eu

Cosmin Contra: “Au pus presiune pe el! Vor neapărat să joace pentru el”

Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale a României, a dezvăluit săptămâna trecută că Adrian Rus a fost trimis să joace în Liga 3 după ce a primit convocarea la echipa națională a României pentru meciurile cu Spania și Malta, toate acestea deoarece oficialii lui MOL Fehervar își doresc ca fundașul să reprezinte Ungaria.

“I-am trimis convocarea lui Adrian Rus de la Mol Vidi şi ei l-au trimis direct la echipa a doua! El e eligibil pentru Ungaria şi cei de acolo vor neapărat să joace pentru ei. Am vorbit cu el, mi-a povestit că au avut discuţii, au pus presiune pe el. El s-a ţinut tare, le-a zis “Domnilor, mie mi-a cântat imnul României la Europeanul de tineret, m-am simţit forbidabil acolo, aşa că vreau să rămân cu naţionala României”. Şi…l-au trimis direct la Liga a treia! A jucat la Liga a treia, asta e. E un jucător care mie îmi place mult, are calităţi pe care funaşii noştri centrali nu le au”, a spus Cosmin Contra la emisiunea Fotbal Club de la  Digi Sport TV.

FCSB îl vrea pe Adi Rus

După ce s-a aflat de situația în care Adrian Rus se află la formația din Ungaria, oficialii FCSB-ului s-au arătat interesați de serviciile fundașului român care a participat cu echipa antrenată de Mirel Rădoi la Campionatul European U21 găzduit de Italia și San Marino. Se pare că Gigi Becali își dorește să îl aducă pe Adrian Rus la FCSB sub formă de împrumut, iar la finalul sezonului 2019 – 2020 să plătească 400.000 de euro pentru a-l cumpăra.

Cotat de site-urile de specialitate la 800.000 de euro, Adrian Rus a debutat pentru echipa națională a României U21 pe 7 septembrie 2018, acolo unde a bifat 6 selecții. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani a fost cumpărat de MOL Fehervar FC de la Puskas AFC cu 500.000 de euro înainte de EURO 2019. Pe parcursul carierei, fundașul a mai jucat pentru Satu Mare U19, Fehergyarmat, Balmazujvaros și Sepsi OSK.