News

Adrian Sobaru, 30 de zile de AREST la DOMICILIUL

UPDATE 15:13 / Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice,...
25.09.2014 | 15:13
Adrian Sobaru 30 de zile de AREST la DOMICILIUL

UPDATE 15:13 / Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Adrian Sobaru, dispunând măsura arestului la domiciliu.

Decizia poate fi contestată, la Tribunalul Bucureşti, atât de către Adrian Sobaru, cât şi de procurori.

Adrian Sobaru a fost reţinut miercuri, de către poliţişti. Acesta a fost acuzat de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după a intrat cu maşina în poarta de la Palatul Victoria. După ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri, ulterior fiind imobilizat de jandarmi.

___________________________________

Adrian Sobaru, cel care, în 2010, s-a aruncat de la balconul Parlamentului, a intrat, miercuri, cu maşina în gardul sediului Guvernului.

Adrian Sobaru a fost dus la Poliţie după ce a încercat să intre cu autoturismul în curtea Guvernului în zona în care au acces demnitarii. Bărbatul a forţat beriera.

În 2010, Sobaru s-a aruncat de la balcon, în Parlament, în semn de protest faţă de Guvern.

La şedinţa comună a Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, la care a participat premierul Emil Boc, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, într-o tentativă de sinucidere, în semn de protest, el strigând: “Boc, aţi luat drepturile copiilor”. Sobaru a căzut de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria “Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA”.

sursa: realitatea.net

Tags: