Stoian a început fotbalul mare la Școala Gheorghe Popescu, după care în 2008 a făcut trecerea în străinătate. Italienii de la AS Roma l-au achiziționat atunci pe jucător însă l-au ținut mai mult împrumutat. Pescara și Bari au fost echipele pentru care a jucat Stoian cât timp a aparținut de romani. În 2012, după o prestație foarte bună în Serie B, Stoian a fost achiziționat de Chievo Verona, deși inițial cei de la Bari activaseră o clauză a contractului său.

Adrian Stoian, al doilea transfer pentru FCSB! Adrian Stoian la antrenamentul oficial de dinaintea meciului cu Serbia, din cadrul Ligii Natiunilor, desfasurat la Centrul National de Fotbal din Mogosoaia, sambata 13 octombrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Adrian Stoian nu a apucat să joace vreun meci până acum în Liga 1 Betano

Adrian Stoian, al doilea transfer pentru FCSB!

Nici aici nu a rezistat prea mult Stoian. A sfârșit, de asemenea, împrumutat. Genoa, din nou Bari și Crotone au fost formațiile pentru care a mai evoluat mijlocașul român.  Stoian a ajuns în cele din urmă la Crotone care l-a cumpărat definitiv. Trei ani de zile a jucat mijlocașul pentru gruparea de Serie B. Nu mai puțin de 92 de partide a strâns Stoian în tricoul italienilor pentru care a și marcat de 10 ori.

Mijlocașul a fost și un obișnuit al loturilor naționale de juniori și tineret și a prins și două convocări în echipa de seniori. A strâns 31 de meciuri şi 6 goluri pentru România U17, U19 şi U21. A debutat alături de tricolori în 2013, într-o partidă amicală disputată împotriva celor din Trinidad&Tobago.

  • 2 prezențe are Adrian Stoian în echipa națională a României