Fotbal international

Adrian Stoian a revenit în Italia! Va purta numărul 10 la noua echipă. OFICIAL

19.08.2019 | 14:28
Adrian Stoian este aproape de revenirea în Italia! Cu ce echipă negociazăAdrian Stoian poate semna cu Livorno. Sursă Foto: Sportpictures.eu

După o experiență nefericită la FCSB, Adrian Stoian este foarte aproape de o revenire în fotbalul italian. Mijlocașul de 28 de ani negociază în aceste zile o mutare la Livorno, echipă care se pregătește de startul noului sezon din Serie B. Stoian s-a înțeles cu oficialii clubului, urmând ca în perioada următoare să își pună semnătura pe contract.


UPDATE 19 august, ora 14:21/ Adrian Stoian a semnat cu echipa italiană care evoluează în Serie B, Livorno. Mijlocașul a semnat pe un sezon și va purta numărul 10 la noua sa formație.


Adrian Stoian revine în Italia

La doar 8 luni de plecarea de la Crotone, Adrian Stoian este foarte aproape de o revenire în Serie B. Fostul mijlocaș de la FCSB negociază trecerea la Livorno, anunța site-ul italian Il Tirreno. Stoian vine din postura de jucător liber, iar pâna la oficializarea mutării rămâne doar stabilirea salariului fotbalistului. Livorno îl preferă pe român tocmai datorită faptului că nu ar trebui să plătească sumă de transfer.

Un alt motiv pentru care Livorno dorește aducerea lui Adrian Stoian este experiența bogată pe care fotbalistul o are în fotbalul italian. Stoian, care a făcut primii pași în sport la Școala de Fotbal “Gică Popescu”, a fost adus în Italia de AS Roma, în 2009. Mijlocașul ofensiv a mai evoluat pentru mai multe formații din Serie B. În al doilea eșalon al fotbalului din Peninsula, Stoian a îmbrăcat tricoul Pescarei, lui Bari și Crotone, echipă cu care a și reușit promovarea în Serie A, competiție în care a adunat 95 de apariții la Roma, Chievo și Genoa.

Adrian Stoian într-unul din cele 2 meciuri jucate la FCSB. Sursă Foto: Sportpictures.eu
Adrian Stoian într-unul din cele 2 meciuri jucate la FCSB. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Perioadă “neagră” la FCSB

În pauza de transferuri din iarna, Adrian Stoian revenea în România, la FCSB. Mutarea a fost privită cu entuziasm de toți oficialii vicecampioanei. Mai mult, Gigi Becali declara că Mihai Stoica, director sportiv la FCSB în acea perioadă, i-a transmis că Adrian Stoian este un fotbalist valoros și va fi foarte greu de adus.

Stoian a ajuns la FCSB, dar nu a reușit să se impună în formația condusă atunci de Mihai Teja. În tricoul roș-albastru, Stoian a bifat doar 100 de minute, în două meciuri din sezonul regular, cu Dunărea Călărași și FC Voluntari. După prestația din meciul cu Dunărea, în chiar prima apariție la vicecampioană, Stoian a intrat în dizgrația lui Gigi Becali și nu a mai jucat decât 49 de minute, cu Voluntari.

  • 28 de ani are Adrian Stoian
  • 116 meciuri are mijlocașul în Serie B
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri